Милиардерът Илон Мъск вече официално притежава Туитър. Тази седмица той

...
Милиардерът Илон Мъск вече официално притежава Туитър. Тази седмица той
Коментари Харесай

Let that sink in: Мемето, което вдъхнови Мъск да влезе в офиса на Туитър с мивка в ръце

Милиардерът Илон Мъск към този момент публично има Туитър. Тази седмица той се появи в централния офис на компанията, с цел да загатне в началото новината за новата си облага, като направи това по-особено ефектен метод - като държеше в ръцете си кухненска мивка. Това обърка хиляди хора в обществените мрежи, само че зад постъпката му има напълно разумно пояснение или по-скоро меме.

Във видеото, публикувано от самия Мъск, основният изпълнителен шеф на " Tesla " държи мивката във фоайето на постройката на Туитър. Към него той написа: " Влизам в централата на Twitter - let that sink in! ".

Изразът е игра на думи сред британски идиом " Помислете си малко над това " и напълно дословния смисъл на фразата: " пуснете мивката да влезе ". В първия случай думата sink е употребена като глагол със значение за " одухотворявам, разбирам изцяло ", а в другия като съществително, означаващо в дословен превод мивка.

Entering Twitter HQ – let that sink in!
— Elon Musk (@elonmusk)
Това обаче е доста повече от игра на думи. Мъск действително пресъздава меме, популяризирано в интернет отдавна. То съставлява фотография на мивка, сложена на входна врата с надпис: " let that sink in " (пуснете мивката да влезе). Мемето най-често се употребява в онлайн обстановки, когато някой напише дълъг коментар или като отговор, с цел да значи, че думите му имат по-дълбок смисъл.

Първият път, когато изображението е употребявано, е в платформата Tumblr. През март 2014 година консуматор с прякора dutchstar употребява обработената с фотошоп фотография като отговор на различен консуматор. Това е първият прочут случай, в който смешката се появява в интернет пространството.

“Let that sink in ” meme
— Ligma Alpha Capital (@Alias_Analytics)
Към момента на писане на тази публикация обявата на Мъск е събрала над 1 млн. лайкове в Туитър. А хуморът на американския милиардер въодушеви хиляди консуматори на платформата да споделят свои лични мемета по отношение на случката.

— The Right To Bear Memes (@grandoldmemes)

— Patel Meet (@mn_google)
Looking forward to his next tweet
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР