Милиардерът Илон Мъск ще остави потребителите в Twitter да вземат

...
Милиардерът Илон Мъск ще остави потребителите в Twitter да вземат
Коментари Харесай

Илон Мъск остави феновете му в Twitter да решат дали да продаде 10% от акциите на Tesla

Милиардерът Илон Мъск ще остави потребителите в Twitter да вземат решение дали да продаде 10% от акциите на Tesla, съобщи CNN. В обществената мрежа той има 62.5 милиона почитатели.

За задачата създателят на компанията пусна в обществената мрежа допитване с “да” и “не”. Със средствата от продадените акции Мъск счита да заплати налозите, които дължи за развиването на своя бизнес.

Мъск не получава никаква заплата в Tesla. Той има 170.5 млн. акции на компанията, които костват 208.3 милиарда $. При цена от 1216.70 $ за акция, 10% от тях възлизат на сума от 20.8 милиарда $. Данъците върху тези пари са близо 4.2 милиарда $.

“Една забележка – аз не получавам заплата или бонуси от на никое място. Имам единствено акции, което значи, че единственият метод да платя налозите си е да продам акции”, добавя Мъск в Twitter.

19 часа след стартирането на анкетата над 3 млн. души са дали своят вот, като за момента 57.2% поддържат концепцията за продажбата. Гласуването завършва след 4 часа или към 21 часа.

Much is made lately of unrealized gains being a means of tax avoidance, so I propose selling 10% of my Tesla stock.

Do you support this?
— Elon Musk (@elonmusk)

Разследване на " ПроПублика " от юни месец откри, че Мъск не е платил никакви налози през 2018 година, а през 2017 година е заплатил едвам 65 000 $.

Акциите на Tesla доближиха рекордно висока цена след положителни данни за развиването през третото тримесечие на годината, както и след известие от Hertz, че ще поръча 100 хиляди автомобила от Tesla.

Договорът към момента не е подписан, само че акциите нарастнаха с 34%, показва още CNBC.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР