Милиардерът Илон Мъск съди разработчика на ChatGPT OpenAI и неговия

...
Милиардерът Илон Мъск съди разработчика на ChatGPT OpenAI и неговия
Коментари Харесай

Мъск съди компанията разработчик на ChatGPT

Милиардерът Илон Мъск съди разработчика на ChatGPT OpenAI и неговия основен изпълнителен шеф Сам Олтман. За това оповестява Reuters.

Както отбелязва организацията, Мъск заведе дело, защото OpenAI и Сам Олтман изоставиха първичната задача на компанията – „ да развиват изкуствен интелект в интерес на човечеството, а не за облага “.

В делото се твърди, че Олтман и съоснователят на компанията Грег Брокман в началото са се обърнали към Мъск с предложение за основаване на компания с нестопанска цел с отворен код. В нарушаване на контракта, както означават юристите на милиардера, компанията се концентрира върху печеленето на пари и резервира дизайна на GPT-4, нейният най-напреднал модел на изкуствен интелект, „ в цялостна загадка “.

Reuters прибавя, че Мъск е съосновател на OpenAI през 2015 година, само че се е отдръпнал от борда през 2018 година Олтман също беше уволнен предходната година, само че след няколко дни се върна в компанията с нов ръб.

„ Мъск изиска от съда да задължи OpenAI да направи своите проучвания и технологии обществено налични и да забрани на стартъпа да употребява своите активи, в това число най-съвременния AI модел GPT-4, за финансова полза на Microsoft или на което и да е друго лице “, написа организацията.

Какво се знае за ChatGPT

OpenAI показа ChatGPT на 30 ноември 2022 година Американската компания отвори достъп до езиковия модел на изкуствения разсъдък под формата на чатбот за всички.

През октомври 2023 година 1,7 милиарда души са употребявали настолната версия на чатбота или мобилното приложение. Сайтът open.ai се трансформира в един от най-посещаваните в света.

Източник: Reuters/Превод: SafeNews
Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР