Милиардерът Илон Мъск предлага да продължи със сделката за компанията

...
Милиардерът Илон Мъск предлага да продължи със сделката за компанията
Коментари Харесай

Илон Мъск все пак размисли, ще купува Twitter

Милиардерът Илон Мъск предлага да продължи със договорката за компанията зад обществената мрежа " Туитър ", месеци откакто се отхвърли от нея. За това описват източници на " Ройтерс " и " Блумбърг ", а тържищата към този момент реагираха с внезапно повишаване на платформата: акциите ѝ скочиха с 12%.

Според тази информация цената е 54.20 $ на акция - толкоз, колкото оферираше и напролет. " Ройтерс " отбелязва, че по този начин най-богатият човек в света въпреки всичко ще застане отпред на една от най-влиятелните медийни платформи след месеци на неустановеност.

Така Мъск се връща към оповестената договорка на стойност 44 милиарда $, която " Туитър " одобри. Десетина дни преди този момент той насочи офертата, съпроводена от закани към компанията.

Мъск бе изправен пред правосъдно дело поради отхвърли си от договорката с аргумента, че делът на спам-профилите и ботовете бил доста над стойностите, обществено посочвани от компанията. Срещата на Мъск и представители на " Туитър " в съд в Делауеър бе планувана за 21 октомври. При загуба Мъск можеше да бъде длъжен да купи компанията.

Изглежда, Мъск е отправил предлагането в писмо до " Туитър ", а за него оповестяват на " Блумбърг " осведомени с въпроса, поискали да запазят анонимност. Ако информацията се удостовери, той евентуално ще избегне правосъдна битка за едно от най-оспорваните придобивания в историята, отбелязва организацията. В знак, че тази борба може да е с отворен край, Мъск стартира продажба на акции, с които да си обезпечи наличност.

Самият Мъск, със своите 107 млн. клиенти, е измежду най-известните консуматори на обществената мрежа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР