Милиардерът Илон Мъск отново оглави списъка на сп. Форбс с

...
Милиардерът Илон Мъск отново оглави списъка на сп. Форбс с
Коментари Харесай

Пари при пари отиват: Илон Мъск пак най-богат в света, спечели $ 60 милиарда само за година

Милиардерът Илон Мъск още веднъж оглави листата на сп. " Форбс " с 400-те най-богати хора в Съединени американски щати, като доста изпревари втория по благосъстояние човек в страната.

Списанието прави оценка чистото положение на Мъск на повече от 251 милиарда $, което надалеч надвишава втория в класацията - създателя на " Амазон " Джеф Безос. Според " Форбс ", някогашният основен изпълнителен шеф на " Амазон " има почти 151 милиарда $.

Състоянието на Илон Мъск е с 60.5 милиарда $ повече, в сравнение с през 2021 година, когато светът стартира да излиза от пандемията от ковид, и е нов връх за класацията на " Форбс ". Никога в нея не е имало човек, който да има толкоз огромно персонално благосъстояние.

По-голямата част от благосъстоянието на Мъск идва от автомобилния производител " Tesla " - компанията, която той съосновава и продължава да ръководи. Мъск има към една четвърт от компанията, а огромна част от останалото му чисто положение се дължи на компанията за галактически проучвания SpaceX, чиято стойност се е нараснала четирикратно през последните 3години, съгласно данните на " Форбс ".

След като изпадна от листата през 2021 година, някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж се появи тази година на 343-то място с чисто положение, оценено на 3,2 милиарда $. Тръмп е подсилен от неотдавна стартиралата си медийна и софтуерна група Trump Media and Technology Group и нейния главен съперник в " Туитър " - " Truth Social ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР