Милиардерът Илон Мъск обяви, че ще премести централите на компаниите

...
Милиардерът Илон Мъск обяви, че ще премести централите на компаниите
Коментари Харесай

Мъск мести SpaceX и X в Тексас заради закон за трансджендър учениците в Калифорния

Милиардерът Илон Мъск разгласи, че ще реалокира централите на фирмите " SpaceX " и " Х " (по-известна към момента като Туитър) от Калифорния в Тексас, съобщи АП.

Той написа в обществената мрежа " Х ", че възнамерява да реалокира " SpaceX " от Хоторн, Калифорния, в " Старбейз ", Тексас - мястото, откъдето компанията изстрелва ракетите си. " Х "  ще се реалокира от Сан Франциско в Остин.

Мъск прави това в символ на митинг против влезлия в действие в понеделник закон в Калифорния за трансджендър учениците.

" Преди към година дадох ясно на губернатора Нюсъм да разбере, че сходни закони ще принудят фамилии и компании да изоставен Калифорния, с цел да защитят децата си ", написа Мъск. 

Текстът, подписан от губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, цели да защищити правата на трансджендър учениците и да се бори против дискриминирането. Той не разрешава на учебния личен състав да разкрива информация за половата ориентировка или за половото самоопределяне на учениците без експлицитното единодушие на съответното дете, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Tesla ", където Мъск е основен изпълнителен шеф, реалокира корпоративното си седалище от Пало Алто, Калифорния, в Остин през 2021 година.

Мъск също по този начин съобщи, че се е преместил да живее от Калифорния в Тексас, където няма щатски налог върху приходите на физическите лица.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР