Милиардерът Илон Мъск обяви, че ще подкрепи Рон Десантис, ако

...
Милиардерът Илон Мъск обяви, че ще подкрепи Рон Десантис, ако
Коментари Харесай

Мъск ще подкрепи Десантис, ако губернаторът отиде на избори за президент

Милиардерът Илон Мъск разгласи, че ще поддържа Рон Десантис, в случай че губернаторът на Флорида, спечелил неотдавна втори мандат, се кандидатира за президент, оповестиха организациите, представени от Българска телеграфна агенция.

" Предпочитам идващият президент да бъде някой, който е рационален и е центрист. Надявах се държавното управление на Байдън да се окаже такова, само че към този момент оставам отчаян ", написа Мъск в Туитър.

В последващо известие в обществената мрежа той отговори с " Да " на въпрос дали би подкрепил Десантис на президентските избори през 2024 година

" Напомням, че бях огромен последовател на тандема Обама-Байдън в президентството и с принуда избрах Байдън пред Тръмп ", написа притежателят на Туитър.

Още през юни Мъск разгласи, че е податлив да поддържа Десантис на президентските избори през 2024 година, и тогава добави, че губернаторът на Флорида би победил с лекост Байдън.

Помолен в оня миг да разяснява поддръжката на Мъск, Десантис се пошегува по следния метод:

" Приветствам поддръжката на афроамериканците, какво да кажа. "

Мъск е израснал в Южна Африка.

Десантис е изключително известен измежду консерваторите с това, че оглави културните войни по въпроси като расата и пола. Управлението му като губернатор беше белязано от съпротивата му против здравните ограничения, свързани с пандемията, прокарването на закон за ограничение на разискването на ЛГБТ въпроси в учебните заведения и враждата му с " Уолт Дисни " поради закона.

По-рано този месец той победи противника си от демократите Крис Крайст с съвсем 20-процентна преднина и бе избран отново за губернатор, с което затвърди статута си на изгряващата звезда на Републиканската партия, отбелязва Ройтерс.

На междинните избори Мъск прикани американските гласоподаватели да гласоподават за доминиран от републиканците Конгрес, който да бъде контраст на демократите на Байдън. Но демократите попариха очакванията на републиканците за " алена вълна " на междинните избори и резервираха контрола си върху Сената, до момента в който съперниците им завоюваха единствено Камарата на представителите, и то с дребна преднина.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР