Милиардерът Илон Мъск обвини медиите в расизъм, насочен срещу белите

...
Милиардерът Илон Мъск обвини медиите в расизъм, насочен срещу белите
Коментари Харесай

Илон Мъск обвини американски медии в расизъм към белите и азиатците

Милиардерът Илон Мъск упрекна медиите в расизъм, ориентиран против белите и азиатците, откакто редица американски вестници стопираха да разгласяват комикса " Дилбърт " на създателя Скот Адамс поради негови мнения, които бяха възприети като обидни за черните американци, заяви Ройтерс.

Сред вестниците, които стопираха " Дилбърт ", са " Лос Анджелис таймс ", " Вашингтон пост " и " Ю Ес Ей Тудей ". Причината бяха изявления на Адамс в канала му в ЮТюб, в които той дефинира черните американци като " група на омразата " и направи расистки мнения.

В обява в Туитър Мъск съобщи, че медиите в продължение на дълго време са били расистки към цветнокожите, само че в този момент са " расистки против белите и азиатците ". " Може би могат да пробват да не са расисти ", написа Мъск.

В отговор на консуматор, който декларира, че белите жертви на полицейско принуждение получават дребна част от медийното внимание спрямо черните жертви, Мъск сподели, че отразяването е " доста непропорционално, с цел да показа погрешен разказ ".

Последните мнения на Мъск са във връзка на изявленията на основателя на " Дилбърт ", който предложи белите американци " да стоят настрани от черните ". Адамс сподели това в отговор на изследване на консервативното издание " Расмусен Рипортс ", в което се споделя, че 26 % от черните участници са изразили противоречие с изказванието " Окей е да си бял ".

Възгледите на Мъск по публични въпроси се наблюдават от близко, откакто той закупи Туитър през октомври. Той влезе в спор с правозащитни групи за отбраната против речта на омразата в обществената медия и за възобновяване на някои профили, които по-рано бяха блокирани. Някои рекламодатели напуснаха платформата поради опасения за сигурността на марките им.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР