Милиардерът Илон Мъск най-после официално обяви, че планира да създаде

...
Милиардерът Илон Мъск най-после официално обяви, че планира да създаде
Коментари Харесай

Мъск обяви, че ще създава TruthGPT - конкурент на Google и OpenAI

Милиардерът Илон Мъск най-сетне публично разгласи, че възнамерява да сътвори личен изкуствен интелект. В изявление пред американския ТВ канал " Фокс Нюз " той сподели, че ще го кръсти " TruthGPT ".

От няколко седмици се въртят слуховете, че Мъск възнамерява собствен план - откакто изтече информация, че Twitter купува хиляди видеокарти за центровете си за данни (безполезни за всичко друго, с изключение на копаене на криптовалути или неестествен интелект), и че наема голям брой някогашни фрагменти на компании, занимаващи се с изкуствен интелект.

GPT в името на известния чатбот ChatGPT в действителност е редуциране от " генеративен предобучен трансформатор " - терминът, с който се пробва вида езиков модел. Мъск коментира, че ще кръсти своя TruthGPT, с цел да подчертае, че изкуственият разсъдък ще " търси оптимално истината, с цел да разбере същността на вселената ".

Милиардерът прибавя, че се иска неговият артикул да е " трета алтернатива " на тези, предлагани от OpenAI и Гугъл, и се надява " да направи повече положително, в сравнение с неприятно ". Мъск до неотдавна бе измежду най-големите критици на изкуствения разсъдък.

Милиардерът в действителност е измежду създателите на OpenAI, или по-точно - един от главните му първи вложители. След противоречие с управлението обаче се отдръпна от компанията и ги подлага на критика както поради модела им на монетизиране на услугата, по този начин и за договорката им с Microsoft.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР