Милиардерът Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve

...
Милиардерът Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve
Коментари Харесай

Мъск: САЩ вървят насън към Трета световна война

Милиардерът Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, предизвести, че Съединените щати " вървят насън към Трета международна война ", написа в. " Уолстрийт Джърнъл ".

В подкаст полемика на своята обществена платформа X, Мъск добави, че " самата цивилизация може би е заложена на карта ".

" Основният приоритет на политиката на Съединени американски щати би трябвало да бъде " избягването на Третата международна война " и недопускането на обстановка, в която " районен спор бързо може да се трансформира в световен ", смята шефът на SpaceX и Tesla.

Мъск твърди, че " Съединени американски щати принуждава Русия да се съюзи с Иран и Китай. Той сподели, че Русия с нейното обилие от първични материали и Китай с неговия свръхестествен промишлен потенциал са страхотна композиция ", написа dir.bg.

Мъск прикани Съединени американски щати да " намерят " път към мир в Украйна и " да възобновят естествените връзки с Русия ". Предприемачът не счита за рационално надценяването на силата на Съединени американски щати.

Милиардерът загатна, че " военната мощност на Съединени американски щати към този момент не е това, което е била в миналото " - изключително спрямо други световни сили. В своята полемика Мъск изрази мнение, че няма антируски протест в рускоезичните региони на Украйна, окупирани от Русия. По думите му това значи, че актуалната фронтова линия може да се трансформира в линия на преустановяване на огъня или в непрекъсната граница.

Републиканският претендент за президент Вивек Рамасвами също се причисли към притежателя на Tesla в сесията на Spaces, проведена от рисковия капиталист Дейвид Сакс.

" Ако влезем в Третата международна война, Съединените щати, каквито ги познаваме, ще престанат да съществуват ", добави Вивек.

След съветското навлизане Starlink на Мъск дава жизненоважен сателитен интернет на украинските цивилни и нейните военни. Миналата година Starlink предостави безвъзмездни терминали на Украйна на цена от към 100 милиона $. По-късно Мъск подписа контракт, съгласно който поддръжката на системата ще се поеме от Пентагона.

Мъск обаче отхвърли да даде достъп на Украйна до Starlink за офанзиви против съветските сили в Крим. Милиардерът счита, че това ще ескалира спора и ще усили заплахата от Трета международна война. Позицията му обаче му навлече голямо количество рецензии, а той даже бе разгласен за съветски сътрудник от по-крайни коментатори.

Дни по-късно съветският президент Владимир Путин похвали Мъск като " много талантлив предприемач ".

" Ако се бях съгласил с тяхното искане, тогава SpaceX щеше да бъде категорично съизвършител в огромен акт на война и ескалация на спор ", добавя Мъск.

Според някои анализатори Мъск има и персонален интерес от привършване на войната в Украйна и повдигането на част от глобите против Русия. Причината е, че те покачих доста цената на алуминия, меда и никела - съществени запаси за Tesla. Компанията на милиардера е купувала в предишното част от тях от съветския колос " Норникел " - най-големият производител на никел в света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР