Милиардерът Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve

...
Милиардерът Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve
Коментари Харесай

Мъск изключил интернета на украинската армия при атака срещу Крим

Милиардерът Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател,, притежател на мрежата от спътници Starlink, е изключил достъпа до нея за украинската войска по време на нейна интервенция с морски дронове против съветската база в Севастопол, Крим. Това споделя известният американски биограф Уолтър Айзъксън в новата си книга " Илън Мъск ", фрагмент от която разгласява " Вашингтон пост ".

В книгата си Айзъксън споделя как Starlink изиграва значима роля за Украйна след началото на войната на 24 февруари, в това число за военните, и за приноса на компанията с даряването на хиляди устройства за свързване с мрежата. 

Към септември обаче както Мъск, по този начин и военните водачи в Украйна и Съединени американски щати осъзнават сложността на връзките си. " Една петъчна вечер през този месец, тъкмо откакто бях прекарал една седмица с Мъск, се бях върнал вкъщи в Ню Орлиънс и гледах футболен мач в остарялата ми гимназия. Телефонът ми стартира да вибрира със известия от Мъск ", пише Айзъксън.

" Беше в цялостен режим на типична за него обстановка на криза-герой-драма, този път разбираемо. Беше зародил рисков проблем и той вярваше, че има  опция това да докара до нуклеарна война - с частична отговорност на Starlink. Украинските военни се опитваха да нападат скрито съветския военноморски флот, основан в Севастопол в Крим, като изпратили шест дребни подводници с дронове, цялостни с експлозиви, и употребявали Starlink, с цел да ги насочат към задачата ", се споделя в биографията.

Въпреки че Мъск с наслада подкрепял Украйна, той считал, че е неразумно тя да стартира офанзива против Крим, който Русия анексира през 2014 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР