Милиардерът Илон Мъск иска да съкрати 75% от служителите на

...
Милиардерът Илон Мъск иска да съкрати 75% от служителите на
Коментари Харесай

Мъск иска да съкрати 75% от служителите на Туитър

Милиардерът Илон Мъск желае да редуцира 75% от чиновниците на Туитър в границите на няколко месеца, твърди Вашингтон Пост, базирайки се на документи за договорката, с които разполага.
Прочетете още
Мъск купи обществената мрежа за 44 милиарда $, а договорката би трябвало да бъде финализирана до 28 октомври. Очаква се той да понижи личния състав на Туитър до малко над 2000 души, а все още там работят 7500. 

Милиардерът, който е и основен изпълнителен шеф на Тесла, съобщи по-рано този месец, че ще съблюдава съглашението си да смъкна Туитър от борсата, с което постави завършек на траялата месеци правосъдна борба за договорката. Дори в случай че Мъск не се окаже притежател на Туитър, компанията ще би трябвало да редуцира част от личния състав си, с цел да понижи разноските, твърди Вашингтон пост.

Сегашното управление на обществената мрежа възнамерява да понижи заплатите на компанията с към 800 млн. $ до края на идната година, което би означавало овакантяване на съвсем една четвърт от работната мощ. Компанията също по този начин възнамерява да направи обилни съкращения в инфраструктурата си, в това число в центровете за данни, които обезпечават действието на мрежата за повече от 200 милиона консуматори, които влизат в нея всеки ден, пише Инвестор.

Мащабът на съкращенията, за които до момента не е съобщавано, оказва помощ да се изясни за какво мениджърите на Туитър са желали договорка с Мъск: офертата му на стойност 44 милиарда $, въпреки и враждебна, е златен билет за компанията, която изпитва усложнения - тя може да помогне на управлението да избегне мъчителни известия, които биха деморализирали личния състав и евентуално биха осакатили способността на услугата да се бори с дезинформацията, езика на омразата и спама.

Едвин Чен, експерт по данни, който в предишното е отговарял за спама и някои индикатори на Туитър, а в този момент е основен изпълнителен шеф на стартъпа за модериране на наличие Surge AI, съобщи, че последствията от сходни съкращения евентуално ще бъдат неотложно усетени от милиони консуматори. Той съобщи, че въпреки да счита, че Туитър е претъпкан с личен състав, съкращенията, препоръчани от Мъск, са „ невъобразими " и биха изложили потребителите на Twitter на риск от хакерски офанзиви и излагане на обидни материали, като да вземем за пример детска порнография.

„ Това би имало каскаден резултат, при който услугите ще се срутен, а хората, които останат, няма да имат институционалните знания, с цел да ги възстановят, и ще бъдат изцяло деморализирани и ще желаят да изоставен сами “, споделя той.

В четвъртък вечерта основният юрист на Туитър Шон Еджет изпрати известие до всички чиновници, в което се споделя, че компанията не разполага с удостоверение от Мъск за неговите проекти. Собствените, по-малки по мащаб „ полемики за понижаване на разноските " на Туитър са били спрени след подписването на съглашението за обединение, споделя Еджет.

Във вътрешните групи на компанията в Slack чиновниците на Туитър са реагирали на новината с яд и примирие, като са се подкрепяли един различен и са се шегували със разтърсванията през последните няколко месеца.

Очаква се Туитър и Мъск да приключат покупката до идващия петък. Окончателното подписване напредва явно бързо след месеци на правни борби, споделят източници, осведомени с договарянията, които са говорили при изискване за анонимност. Ако договорката бъде подписана, Мъск неотложно ще стане новият притежател на Туитър.

Всъщност шефът на Tesla към този момент се беше договорил за поглъщането с Туитър през април. През юли обаче той разгласи съглашението за невалидно поради хипотетични погрешни изказвания за подправени сметки. Туитър подаде иск за съблюдаване на съглашението за покупка. В началото на октомври Мъск изненадващо възобнови офертата си - при изискване че правосъдното дело към придобиването, в което възможностите му се смятаха за относително дребни, бъде прекъснато. Туитър отхвърли това. Компанията е подозрителна, тъй като Мъск слага офертата си под изискване за намиране на финансиране, като евентуално въпреки всичко си е оставил отворена задна врата.

В сряда по време на представянето на последните тримесечни данни на Tesla Мъск съобщи, че той и другите вложители „ явно " са платили прекалено много за онлайн мрежата. Въпреки това той съобщи също, че Туитър има „ необикновен капацитет ". Изказването му най-малко звучеше по този начин, като че ли към този момент се е примирил да подписа скъпата договорка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР