Милиардерът Илън Мъск купува Twitter. Той ще придобие компанията срещу

...
Милиардерът Илън Мъск купува Twitter. Той ще придобие компанията срещу
Коментари Харесай

С покупката на Twitter Мъск разклати политиката, Русия и демократите в САЩ скочиха

Милиардерът Илън Мъск купува Twitter. Той ще придобие компанията против 44 милиарда $. С покупката Мъск разклати освен финансовия свят, само че и политиката.

Бившият американски президент Доналд Тръмп съобщи, че няма да възвърне профила си в обществената мрежа, а от Кремъл се тормозиха, че Twitter към този момент няма да бъде демократична обществена медия под ръководството на Мъск.

Самият Мъск пое ангажимент да направи мрежата по-добра като заложи на максимата, че свободното изложение e основно за демокрацията. Сделката провокира редица мнения.

" Без значение кой има или ръководи Twitter, президентът Джо Байдън, консуматор на мрежата, е " смутен от силата на огромните обществени медийни платформи ", съобщи представителят на Белия дом Джен Псаки.

На собствен ред конгресмени от Републиканската партия в Съединени американски щати приветстваха новината за покупката от Мъск, чието положение е 273 милиарда $, до момента в който техни сътрудници от Демократическата партия осъдиха договорката като " рискова за демокрацията ".

" Twitter няма да стане още веднъж демократична, още по-малко обективна обществена медия, откакто стане благосъстоятелност Илън Мъск ", уточни зам.-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Преди малко повече от година Twitter блокира профила на тогавашния американски президент Доналд Тръмп от опасения за подклаждане на принуждение след нападението против Капитолия. Тръмп се закани да употребява личната си мрежа – Truth Social, която започва през февруари и в която от този момент той е разгласил едвам един път.

Все отново договорката не е финализирана. Oчаква се да бъде завършена в границите на тази година, само че при изискване, че тя бъде утвърдена от акционерите и регулаторните органи на Съединени американски щати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР