Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг подаде

...
Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг подаде
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг може да се включи в президентската надпревара в САЩ

Милиардерът и някогашен кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг подаде сигнал, че може да се включи в конкуренцията за президентските избори в Съединени американски щати следващата година като претендент на Демократическата партия, предадоха международните организации.

Блумбърг към момента не е решил дефинитивно дали да се кандидатира, показаха негови съветници, само че прави стъпки за започване на акция, в това число подаване на документи за присъединяване в първичните избори в щата Алабама, осведоми Асошиейтед прес. Срокът за подаване на документи в Алабама е относително ранен и щатът е измежду тези, които гласоподават през така наречен Супер вторник.

Блумбърг загатна за опцията да се включи в предизборната конкуренция по-рано тази година, като посети щатите, в които се гласоподава рано, и разпореди обстойни социологически изследвания. В последна сметка реши да не се кандидатира, акцентирайки като съображение мощните позиции на някогашния вицепрезидент Джо Байдън, напомня Българска телеграфна агенция.

Твърди се обаче, че в този момент Блумбърг е все по-разтревожен от посоката, в която могат да поемат първичните избори на демократите на фона на засилващата се известност на по-либерални претенденти като сенатор Елизабет Уорън.

Бившият кмет на Ню Йорк е угрижен, че сегашният набор от претенденти на демократите " не са добре позиционирани ", с цел да съумеят да победят Доналд Тръмп, уточни съветникът му Хауърд Уолфсън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР