Адвокатът на Кларънс Томас казва, че милиардер е купил къщата на майка си, защото е била в опустошен квартал, пълен с наркомани, и са искали тя да продължи да живее там

...
Милиардерът Харлан Кроу е купил къщата на майката на Кларънс
Коментари Харесай

Милиардерът Харлан Кроу е купил къщата на майката на Кларънс Томас - което правосъдието частично притежаван — през 2014 г.

Продажбата не беше разкрита, повдигайки въпроси относно етиката на милиардерите, които тайно правят бизнес със съдии от Върховния съд.

Сега адвокатите на Томас казват, че тайната сделка се е случила през отчасти заради ужасните условия в къщата и квартала.

 

По-рано тази година научихме, че съдията от Върховния съд Кларънс Томас тайно е продал дома си от детството, в който майка му все още живее , на милиардера Харлан Кроу през 2014 г. Правосъдието беше собственик на една трета от имота по това време. Въпреки очевидните етични опасения на съдия от Върховния съд, който прави бизнес с милиардер, продажбата никога не е била оповестена и е станала ясна само благодарение на докладите на ProPublica.

Днес, в светлината на последното финансово разкриване на Томас , което, не знаете ли, внезапно описва всички видове връзки с Кроу, адвокатът на съдията от Върховния съд публикува изявление, защитаващо продажбата на дома.

„През 2014 г. Харлан Кроу, дългогодишен приятел на Джъстис и г-жа Томас посетиха Савана с Джъстис Томас“, се казва в изявлението на Елиът С. Бърке. „Г-н Кроу стана свидетел от първа ръка как кварталът беше опустошен и опасен с изоставени хора, употребяващи наркотици и наркомани, особено в къщата до майката на съдията и в другите къщи на нейната улица.“

Томас се присъедини Върховния съд през 1991 г., което означава, че през 2014 г., когато майка му все още живееше в квартал, пълен с изоставени хора, употребяващи наркотици и наркомани, той е бил един от най-влиятелните хора в страната повече от 22 години .

Изявлението продължи.

„Г-н Кроу попита съдия Томас какво възнамерява да прави с дома, след като майка му (която беше на 80 години по това време) почина , а съдията отговори, че възнамерява да разруши имота с булдозер“, се казва в него. „Г-н Кроу посочи, че иска да запази дома за евентуален музей и помоли екипа си да преразгледа идеята за това. Когато за първи път повдигна идеята за закупуване на този дом, за да го запази, г-н Кроу не знаеше, че съдия Томас имаше 1/3 дял от имота."

Като част от транзакцията, Кроу гарантира на майката на Томас, че тя може да продължи да живее в къщата - и нейния тогава порочен квартал - завинаги, сделка, която Бърк описа като необходима, за да я накара да подпише (тя притежаваше и една трета от имота).

„Без нея г-жа Уилямс вероятно нямаше да продаде дома по това време, ако трябваше движи се“, написа Берке. „Това би провалило намерението на г-н Кроу да закупи дома, за да го запази.“

С други думи — според адвоката на Томас — сделката е структурирана по такъв начин, че да гарантира, че Томас “ майка може да продължи да живее сред наркомани и изоставени.

Идеята, пише Бърк, е, че като реновира дома на майката на Томас и съседния имот, Кроу може да построи „начален дом с добър наемател“ и подобряване на квартала.

Майката на Томас, която е на 94 години, все още живее в имота. Не е ясно дали изоставените, употребяващите наркотици и наркоманите са все още там. Според ProPublica, семената на Crow са започнали да покълват, с „девствени двуетажни домове," занаятчийско кафене" и „средиземноморско бистро" наблизо. „Надолу по улицата вятърът развява многоцветно знаме на гордостта."< /p>

Представител на Berke не отговори веднага на искане за коментар.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР