Милиардерът Джордж Сорос обмисля да навлезе в пазара на криптовалути,

...
Милиардерът Джордж Сорос обмисля да навлезе в пазара на криптовалути,
Коментари Харесай

Сорос обмисля да започне търговия с криптовалути

Милиардерът Джордж Сорос обмисля да навлезе в пазара на криптовалути, оповестява организация Bloomberg. През януари т.г. Сорос остро подлага на критика криптовалутите и ги разгласи за "балон " и рисково нестабилни.

Сорос: Фейсбук и Гугъл са опасност за обществото

Bitcoin си "играе " с сериозна пресечна точка

Сега обаче мнението му може би е на път да се промени. Според Bloomberg Soros Fund Managment към този момент има вътрешно позволение да търговия с криптовалути, въпреки към момента да не е направил даже и една сходна договорка.

Съдят "създател " на Bitcoin за 10 милиарда $

Криптовалутите пречат на търсенето на извънземни

През януари т.г. Сорос разгласи по време на Световния стопански форми в Давос, че цифровите пари не могат да заменят действителните поради тяхната неустойчивост. Освен това той подлага на критика виртуалните валути като средство за диктатори да укриват финансите си, както и че са желани за други противозаконни действия. Дори и Сорос обаче не планува огромния срив на криптовалутите, който е към 41% особено за Bitcoin.

Представителите на Сорос и неговата компания не са коментирали тематиката. Онлайн изданието Hacked напомня, че Сорос е прочут с сполучливата си прогноза през 1992 година, че Банката на Англия ще бъде изгонена от механизма за валутен продан на Европа, като интензивно продава "на късо " английската лира по това време и печели 1 милиарда $ от това.

19-годишен Bitcoin милионер: Сам си си отговорен, в случай че за 10 години не си богат

Рубини: Криптоманиаците са кибертерористи

Напълно допустимо е Сорос да се опита да направи нещо сходно и с криптовалутите, в случай че счита, че тяхното бъдеще не е толкоз блестящо колкото се очакваше в началото. Информацията за интереса на Сорос към виртуалните валути подхрани и дебата за присъединяване на одобрени финанови институции в този сегмент. Фондът на Сорос към този момент има огромен дял в компанията Overstock.com, която взе участие на фондовите тържища, приема заплащания в Bitcoin и има лична криптовалута.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР