Милиардерът Чамат Палихапития е твърдо убеден, че щатският долар ще

...
Милиардерът Чамат Палихапития е твърдо убеден, че щатският долар ще
Коментари Харесай

Доларът ще остане валутата на централните банки, въпреки усилията на БРИКС

Милиардерът Чамат Палихапития е твърдо уверен, че щатският $ ще продължи да бъде международна аварийна валута, макар напъните на страните от БРИКС да се дистанцират от него.

В скорошен епизод на “ ” Палихапития уточни, че въпреки световното търсене на американски държавен дълг да понижава, централните банки по света към момента получават щатски долари.

Той се базира на графика на Международния валутен фонд (МВФ), която демонстрира непрекъснатия дял на щатския $ от 60% до 70% във валутните запаси на централните банки от 1999 година насам.

Палихапития акцентира, че е значимо да се преглеждат действителните безспорни доларови запаси, а не да се концентрираме само върху американските държавни скъпи бумаги. Той съобщи, че размерът на парите в щатски долари не е претърпял обилни съмнения във времето.

Палихапития счита, че задграничните централни банки и държавни управления евентуално ще продължат да натрупват щатски долари и в бъдеще, макар че страните от БРИКС интензивно търсят различни валути за търговски разплащания.

Той загатна, че задграничните запаси се усилват, което демонстрира забележителното струпване на щатски долари от тези субекти. Освен това той изрази мнение, че в исторически проект щатският $ е служил като съществена валута за държавните управления и централните банки и чака това да остане по този начин и в бъдеще.

Освен това Палихапития акцентира мнението си, че щатският $ ще остане преобладаващ, даже когато БРИКС и други страни се пробват да правят разплащания, употребявайки юана.

Той изясни, че понастоящем юанът е привързан с щатския $, което го прави заместваща валута. Палихапития означи, че с цел да настъпи същинско разделяне, би трябвало да се разреши на юана да се движи свободно.

Той обаче загатна, че няма податливост за това, изключително в интервал на вътрешна икономическа неустойчивост. Поради това той заключи, че аргументът продължава да се връща към господстващото състояние на щатския $.

Групата БРИКС, състояща се от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, е основана от нововъзникващите стопански системи като опция на хегемонията на щатския $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР