Милиардерът Бернар Арно - вторият най-богат човек в света, е

...
Милиардерът Бернар Арно - вторият най-богат човек в света, е
Коментари Харесай

Вторият най-богат в света натискал Макрон да смени премиерката Борн

Милиардерът Бернар Арно - вторият най-богат човек в света, е изискал от френския президент Еманюел Макрон да смени премиерката Елизабет Борн с някого по-либерално надъхан по отношение на стопанската система, заяви “Политико ”.

На среща сред притежателя на LVMH и президента на Франция в Елисейския замък от юли, която до момента е била защитавана в загадка, Арно настоял някой от другите министри да размени Борн, която се смта за лявоцентристка.

Според две високопоставени фигури, осведомени с разговора, първият избор на богаташа бил вътрешният министър Жералд Дарманин, който по това време е водил дейна акция за премиерския пост. Арно от своя страна е открит покровител на Макрон, като цялото му семейство е близко с първата дама Брижит Макрон. Богаташът обаче рядко се впуска в тематики като политиката на страната. По-рано това лято се носиха и клюки, че Борн, на която ѝ е мъчно да сплоти десните депутати, ще си тръгне при метаморфоза на някои от високите постове. Това обаче не се случи, а промени бяха направени само на равнище младши министри. Но даже и Дарманин към момента да не оглавява премиерския пост, желанието му за това не остава прикрито измежду политическите среди във Франция.

Звездата на вътрешния министър изгрява в редиците на консервативната партия “Републиканците ” по времето на някогашния президент Никола Саркози, като от много време той е един от главните съперници на Борн във френското държавно управление. Дарманин беше и измежду основните настоящи лица, когато държавното управление се опитваше да се оправи с всеобщите митинги след гибелта на 17-годишно момче, убито от служител на реда през юни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР