Милиардер ще продаде 25 000 бутилки вино на стойност 50 милиона долара

...
Предстои да бъде продадено на пет специализирани аукциона на Sotheby's
Коментари Харесай

Предстои да бъде продадено на пет специализирани аукциона на Sotheby's за период от 12 месеца, които заедно са озаглавени „Атласът на епикурееца“.

Изображение: Пиер Чен. Снимка: Sotheby's

Червените бордо представляват най-ценните партиди, с два метузела (шестлитрови бутилки) от 1985 г. от лозето La Tache, оценени на до $190 000 (£155 000) всеки.

Рядък бутилка Chateau Petrus от 1982 г., червено от Бордо, се оценява на около 65 000 долара (£53 000).

Бяло бордо и реколта шампанско Dom Perignon и Krug също са поставени за продажба като част от колекцията.

Търговете - простиращи се по целия свят - ще започнат и завършат в Хонконг, с други в Париж, Бон (един от ключовите региони за производство на вино във Франция) и Ню Йорк.

Първият, който ще се проведе през ноември тази година, ще предложи по-широка представа за обхвата и качеството на колекцията за продажба.

Другите търгове ще се фокусират върху конкретни региони или видове вина.Изображение: Шестлитрова бутилка Romaneé-Conti La Tâche 1985 се оценява на цена между $120 000-$190 000 (£98 500-£155 000). Снимка: Sotheby's Изображение: Domaine Armand Rousseau Chambertin 1990 (12 бутилки), очаква се да донесе $4,000-$6,000 (£3,300-£4,900) на бутилка. Снимка: Sotheby's

Г-н Чен е основател и председател на Yageo, производител на електронни компоненти, чиито части се намират във всичко - от мобилни телефони до таблети и автомобили.

Нетото му състояние се оценява на $5,4 bn, според Forbes.

Прочетете повече от Sky News:
17-годишно момче, задържано за намушкването с Кройдън
Линекер подкрепя новите правила за водещите на BBC
Вътре в руското изтезание на Украйна лагери

„За мен виното е 9-то изкуство“, каза г-н Чен в изявление. „Това е единствената форма на изкуство, която човек може да консумира, използвайки сетива, които другите форми на изкуство обикновено не включват, като вкуса и мириса, и изисква креативност от страна на собственика.“

The Тайванският бизнесмен е придобил своята „енциклопедична колекция“ за период от 40 години, според аукционната къща – и се казва, че продаваните бутилки представляват само малка част от нея.

„Това е изба, в която всяка бутилка вино има история“, каза Ник Пеня, ръководител на отдела за вино и спиртни напитки на аукционната къща, описвайки я като „най-добрата колекция от вина“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР