Милиардер, натрупал състояние от новите технологии, е платил 10 000

...
Милиардер, натрупал състояние от новите технологии, е платил 10 000
Коментари Харесай

Милиардер иска да бъде умъртвен с уникален метод

Милиардер, натрупал положение от новите технологии, е платил 10 000 $, с цел да бъде убит и цялото наличие на мозъка му да бъде пренесено в компютър, тъй че да се резервира вечно.

Сам Олтман напълно не е единственият, поискал това. Предприемачът от Силициевата котловина се е включил към лист от чакащи на стартъп компанията “Нектом”. Почти 25 индивида са включени в него досега. Тяхното схващане ще бъде цифровизирано, с цел да живее и след гибелта им, разкриват английските вестници “Дейли мейл” и “Ивнинг стандарт”.

Компанията “Нектом”, учредена през 2016 година от двама откриватели на изкуствения разсъдък от Масачузетския софтуерен институт, се надява да предложи път за опазване на човешкия мозък и всичките му мемоари посредством крогенетичен развой. В годината на основаването си екипът на компанията извърши първото в света цялостно опазване на невроните на заешки мозък.

32-годишният Олтман, който е основател на компанията Y Combinator, споделя, че мозъкът му ще бъде съхранен в сървърен облак. Според създателя на “Нектом” Робърт Макинтайър ще бъде употребена високотехнологична техника за балсамиране, при която клиентът сигурно умира. Живият човек ще бъде обвързван с машина, която ще вкарва в него балсамиращи химикали - способ, който е “100% фатален”, разкриват от компанията, съобщи „ 24 часа “. Макинтайър твърди, че индивидът, решил да се подложи на процедурата, ще изпитва същото като при евтаназия.

Мисията ни е да запазим мозъка ви задоволително добре, тъй че спомените ви да останат непокътнати: от обичаните пасажи на обичаната ви книга до чувството на студения вятър, от печенето на ябълковия къс до вечерята с приятелите и фамилията, написа в уеб страницата на “Нектом”.

Компанията счита, че през актуалното столетие ще бъде изцяло допустимо да се цифровизира тази информация и тя да бъде употребена за пресъздаване на човешкото схващане.

Засега желанията на основателите на много злокобно звучащата случка са да свържат безнадеждно заболели хора с машина и да прелеят балсамираща примес в кароидните артерии на тила им, до момента в който са живи, само че под цялостна анестезия. След съвещания с юристи компанията се надява процесът да е законен по силата на действителен закон в Калифорния, който разрешава евтаназията за тежко заболели пациенти. Асистираната гибел на хора, за които е несъмнено, че няма да живеят повече от 6 месеца, е позволена единствено в пет щата в Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР