Милиард и 270 милиона лева данъчни постъпления се очаква да

...
Милиард и 270 милиона лева данъчни постъпления се очаква да
Коментари Харесай

IT-браншът у нас внася 1 милиард и 270 милиона в хазната

Милиард и 270 милиона лв. данъчни приходи се чака да внесе в хазната IT-браншът. Това сочи изследване на Българска асоциация на софтуерните компании. АйТи браншът напомни още веднъж несъгласието си с предложенията за повдигане на застрахователен приход на 4200 лв.. 

В софтуерния бранш има заети 50 000 души, които са с работливост на 200 000, регистрират данните на асоциация на софтуерните компании. Затова статистиката показва, че растежът на импортираните налози тази година, по отношение на 2021-на е с 214 милиона лв. повече. Като проблеми секторът вижда положението на стопанската система и данъчно – осигурителната политика. Остава запазен и към концепциите за повдигането на застрахователен приход. 

В идващите пет години ИКТ промишлеността ще се нуждае от над 9000 нови попълнения. За този интервал обаче ще завършат единствено към 2600. Затова секторът прикани за повече политики в учебните заведения. Служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов сподели, че в образованието може да се направи най-вече за бранша. Държавата остава дебитор за методите на привличане на хора извън. Посочи и нуждата от смяна на националната ни политика към грижа за фирмите, които към този момент са в страната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР