Мили украинци, скъпи майки, избягали тук с децата си от

...
Мили украинци, скъпи майки, избягали тук с децата си от
Коментари Харесай

Константинова към украинците у нас: Лъжа е, че сме обещавали хотели след 31 май

" Мили украинци, скъпи майки, избягали тук с децата си от ужаса на една брутална война, когато договорихме мярката с хотелиерите им обещахме, че вие ще останете при тях най-късно до 31 май. Но това по никакъв метод в никакъв случай не е означавало, че ще останете на улицата ", споделя в особено видеообръщение към всички хора с краткотрайна протекция вицепремиерът Калина Константинова.

Вицепремиерът прави обръщението си, откакто в обществото пространство се надигнаха поредност от въпроси какво ще се случи с украинските бежанци след 31 май, когато завършва програмата за помощ.

" Никой в никакъв случай не е обещавал нито на хотели, нито на кметове, нито на който и да е било, че има опция да останете в хотелите след 31 май по изискванията на филантропичната стратегия. Тя бе основана със период до 31 май от първия ден. Ако в миналото някой ви е споделил нещо друго, то той ви е излъгал. Единственият метод да продължите да пребивате в хотела, в който сте, е в случай че хотелиерът реши да поеме разноските ви или ви предложи самостоятелни предложения за заслон. Това е негово решение и е ваш избор дали ще приемете ", изяснява Константинова, която е безапелационна, че на улицата няма да бъде оставен нито един човек.

Държавната стратегия за даване на филантропична помощ за хора с ВЗ след 31 май продължава в държавните, общински и ведомствени почивни бази.

Още в идващите дни ще бъде пусната цифрова платформа, която ще събира и обработва в действително време информация за вашите характерни потребности, които да бъдат взети поради при планирането на релокацията и цялостния логистичен проект за преместването ви из страната. Работите ли към този момент в региона или имате предложение за работа от хотелиера, който ви е подслонил? Детето ви записано ли е на учебно заведение? Имате ли хронично заболяване? Това са единствено дребна част от въпросите, на които би трябвало да ни отговорите, с цел да се погрижим по допустимо най-хубавия метод за вас, разяснява вицепремиерът.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР