Мили хора, вижте само. Какво правим? Произвеждаме си омраза навсякъде

...
Мили хора, вижте само. Какво правим? Произвеждаме си омраза навсякъде
Коментари Харесай

Анна Заркова: Произвеждаме си омраза навсякъде и я консумираме с наслада

" Мили хора, вижте единствено. Какво вършим? Произвеждаме си ненавист на всички места – тук във фейса, на улицата, в блока, в офиса, в партиите, в предизборните диспути...И я консумираме с приятност. Мразим страната си. Правителството - предходното и настоящето.

Опозицията. Депутатите. Комунистите. Демократите. Партийците. Безпартийните. Протестиращите против властта и глашатаите й. Руснаците. Американците. Президентите и министър председателите – някогашните, бъдещите и актуалните. Мразим и налозите. И тия, дето не ги заплащат. И промените. И неналичието им. Бившата Държавна сигурност. Днешните служби. Съда. Прокуратурата. Мразим и изборите ", във Facebook.
 Заркова: В България най-могъщата мощ е завистта Заркова: В България най-могъщата мощ е завистта
" Никога не забравяйте, че най-могъщата мощ на света е любовта. " Това Рокфелер го споделил на Кисинджър, който кимнал в символ на единодушие....

" Ако имаше лого на нашите предизборни акции от години насам, то трябваше да изобразява нашето искане да накажем тези, които са ни разочаровали и да изберем по-малкото зло, от което чакаме най-лошото. С две думи казано – на логото може би трябваше да написа: „ Ние ненавиждаме “.

Но оставете политиката. Ние свикнахме взаимно да се ненавиждаме – поединично и по групи. Родителите да ненавиждат учителите, пациентите – докторите, пешеходците – водачите, служащите – работодателите... и назад.

Как можахме да допуснем това? Да се тровим с ненавист, да оцеляваме и да я гълтаме отново? Хайде, стига - нали знаете, че не е наложително постоянно да вършим по този начин. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР