Мили Дядо Коледа, казвам се мартин и съм на 10

...
Мили Дядо Коледа, казвам се мартин и съм на 10
Коментари Харесай

Един герой на 10: Мили Дядо Коледа, искам да говоря, пиша и чета!

Мили Дядо Коледа, споделям се мартин и съм на 10 години. Страдам от аутизъм и недоразвита експресивна тирада. Тази година не желая дарове. Единствената ми фантазия е да вървя в обикновено учебно заведение, да имам другари, да се науча да приказвам, пиша и чета. От сърце те апелирам дай на Мама и баща сили в живота да ме видят благополучен. Искам през Новата година доста здраве, благополучие и шанс. 
Прочетете още
Това е единствената ми фантазия!

Марти

Марти не желае нов телефон, нито последната версия на PlayStation. Не чака от Дядо Коледа нови маратонки или колело. Иска да може да приказва обикновено и да има другари. 

В продължение на години дребният воин и родителите му не стопират да се борят и резултатът е налице. Преди две години, с помощта на огромна дарителска акция, малчуганът стартира курс на лекуване със стволови кафези в болница в Истанбул и след 8 процедури той към този момент има забележителен напредък. Освен, че към този момент върви самичък по улиците, пази се от колите и оказва помощ у дома, той върви на учебно заведение и бележи забележителен напредък в образованието си. За страдание без никаква помощ от страната. Родителите на Марти събират всяка стотинка и разчитат на щедростта на донорите, с цел да могат да покрият разноските по лекуването. 

" С помощта на всички положителни хора успяхме да създадем 8 вливки на стволови кафези в болничното заведение Liv Hospital в Турция и резултатите са доста положителни. Марти към този момент е много независим, храни се и се облича самичък. Изговаря единични думи, желае книжки, играе си с играчките си, което преди не е правил. Професорът, който го следи е удовлетворен от постигнатото и назначи още 4 вливки. Сумата е непостижима за нашето семейство, тъй като работи единствено татко му, а аз се грижа за него. Една вливка е 8 000 евро, а общата сума е 32 000 евро. 

Силно се надяваме, че и този път няма да ни изоставите. От опит знаем, че има доста положителни и милостиви хора, които сбъдват фантазията ни нашето момче Марти да успее да води естествен обществен живот " споделя майката на дребния пловдивчанин - Краси Станева.  

Кампанията " Надежда за Марти " се трансформира в идея за десетки българи, които съумяха да съберат първата сума за процедурите в Турция. 

Който желае да поддържа семейство Станеви,може да подари средства на дарителската му сметка УниКредит Булбанк:

IBAN BG 24UNCR 7000 1524 6249 77

Мартин Димитров Станев.

PS Ако някой желае да се свърже със сем. Станеви, може да го направи на тел. 0898738537. 

 А ето и фотоси от всекидневието на Марти: 

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР