Мили дами, утре е празник именно, защото съвременните жени имат

...
Мили дами, утре е празник именно, защото съвременните жени имат
Коментари Харесай

Цитат на деня: На Осми март някои жени получават ругатните и шамарите заедно с цветето

" Мили дами, на следващия ден е празник точно, тъй като актуалните дами имат правото на избор дали да бъдат майки, дали да вършат кариера, или да съчетаят най-трудното: да са майки на цялостен работен ден, да вършат кариера на цялостен работен ден, и около това да преглъщат и нуждата като трета промяна да поемат грижата за непорастващите деца, оставени им за развъждане от свекървите.

Трябва да си дадем сметка обаче, че до момента в който мнозина от Вас с скука ще кажат " Без зюмбюли, апелирам! ", на следващия ден не всяка жена ще получи цвете. Някои дами, вместо това, ще получат хули и плесници. Други ще получат ругатните и шамарите, дружно с цветето – тъй като това е доста особено за българския джентълмен: да отвори и задържи вратата на идващата дама с репликата: " Аре, ма, к`во са моташ?! " Трети ще получат цвете като индулгенция за ругатните и шамарите в останалите 364 дни ".

С тази доза черен комизъм доцент доктор Алексей Пампоров стартира обръщението си на кръглата маса на тематика " Посланик за един ден ", проведена от английското посолство в София. Конференцията събра на полемика 9 дами посланички (освен от Англия, от Азербайджан, Бразилия, Хърватия, Финландия, Израел, Мароко, Холандия и Южна Африка), които одобриха в всекидневието си девет български девойки на възраст от 15 до 19 години. Към диалога се причислиха още представителите на бизнеса, науката и неправителствени организации.

" Във вссеки един миг можем да получим насмешки за това, че сме прочувствени, за това, че имаме менструация, която ни прави доста чувствителни един път в месеца, по тази причина, че имаме деца и не можем да поемаме високите длъжности в една корпорация, тъй като не можем да оставаме на работното си място по 24 часа, и също така към този момент приказваме за началниците, които могат да си разрешават да упражнят напън и похищения и това към този момент е принуждение. Но ние сме привикнали с това. И аз желая бъдещите девойки да не знаят за тов. ", сподели правозащитникът Марияна Кацарова.

Повече за самодейността четете в изявлението на дипломат Ема Хопкинс тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР