Милениум напусна работа, която обичаше, вместо да се върне в офиса. Сега той прави повече пари и работи за шефове, които не страдат от „параноя за продуктивност“.

...
Милениум, който се премести на почти 600 мили от офиса
Коментари Харесай

Милениум, който се премести на почти 600 мили от офиса си, напусна, след като му беше наредено да се върне.

Сега той печели повече от дистанционната си работа и все още е продуктивен и щастлив.

Той каза, че преходът му е позволил да поддържа силен баланс между професионалния и личния живот и да има автономност.

През 2022 г. Тимъти Доун беше на почивка в Египет, когато получи ужасяващото съобщение от Slack — той беше извикан обратно в офиса като част от новите правила за задължително връщане в офиса.

Имаше само едно проблем: Доун, 35, се беше преместил на почти 600 мили от офиса си по време на пандемията.

„Беше като, боже, как ще пътувам 550 мили три дни в седмицата?“ каза той пред Insider. Новината дойде като шок; той каза, че има членове на екипа, които са се установили в цялата страна след удара на пандемията, и няма предвидими планове за връщане в офиса. Когато съпругата му получи предложение в Денвър, Доун и семейството му решиха да направят крачката, като се преместиха от домашната база на офиса му в Юта през октомври 2020 г.

Доун работеше успешно у дома от близо две години като изпълнител на рекламни технологии. Беше „наистина страхотно място за работа“, с култура „почти като на работно семейство“. Сега му беше казано, че трябва да напусне работата си или да се върне обратно в офиса. Той се опита да измисли нещо, дори предложи да долети за няколко месеца и след това да се върне, но компанията му не направи компромис.

„Взех решението, че няма да се връщам на служба , че не е жизнеспособно за мен и семейството ми“, каза Доун. Това беше трудно решение и един от най-страшните моменти в живота му. Но днес Done е в нова, изцяло отдалечена роля. Той печели повече пари и успява да поддържа баланс между професионалния и личния живот и автономност.

„Удвоих доходите си повече от два пъти. Имам страхотни предимства. Постоянно е отдалечено. Страхотно е. Прекрасно е ”, каза Доун.

Историята на Доун показва продължаващото напрежение между начина, по който шефовете смятат, че бизнесът трябва да работи, и начина, по който техните служители искат да работят. Работниците се възмущават от грубите опити за микроуправление, особено когато става дума за фирми, които привличат служителите си обратно. Това е стратегия, която може да има обратен ефект за работодателите; Done казва, че е също толкова — ако не и по-продуктивен в напълно отдалечена роля, където има доверието на своята компания да свърши работата му.

Големият дебат за отдалечената работа

Като част от войната за дистанционната работа, работодателите и служителите спорят дали политиката за задължително връщане в офис действително работи или не. Докато някои скорошни изследвания показват, че работниците са по-продуктивни в офиса, други проучвания разкриват, че работниците могат да напуснат, ако компаниите изискват изцяло лична работа.

Всичко това се свежда до доверие – ако вярвате, че вашите работници ще свърши работата, работата може да се свърши по-ефикасно и ефикасно, отколкото микромениджмънта на работници в офис.

„Ако наистина чувствате, че не можете да се доверите на хората, които сте наели, тогава може би най-доброто решение е за някакъв вид система за надзор, при която мениджърите се разхождат из бюрата ви“, каза Сам Айцен, главен изпълнителен директор на компанията за фото и видео решения Snapbar, по-рано пред Insider. „Но просто мисля, че за мен това не изглежда като страхотно дългосрочно решение.“

Професорът по икономика в Станфордския университет Никълъс Блум повтори, че работниците са запазили производителността си у дома, цитирайки данни разкривайки, че САЩ все още са в тенденцията на растеж отпреди пандемията, въпреки че броят на дистанционните работници се увеличава пет пъти.

Блум каза пред Insider, че възможностите за конструктивно прекарване на свободното време у дома са много по-големи, отколкото в офис, което доведе работниците да правят по-задълбочени почивки или да правят тренировки, за да запазят ума си свеж.

„В проучванията виждате, че оценката на работата от вкъщи е еквивалентна на около 8% увеличение на заплащането и най-големият двигател от това е избягването на пътуването до работното място, което едва ли е изненадващо“, каза Блум. „Но вторият най-голям двигател е гъвкавостта и мисля, че това отразява факта, че почивките просто са много по-ценни у дома.“

И фирмите очакват настоящото количество дистанционна работа да продължи и през следващата година, според най-новото проучване на Empire State Manufacturing Survey и Business Leaders Survey на Федералната резервна банка на Ню Йорк. Около 17% от фирмите за услуги очакват да изискват повече лична работа през следващата година, отчитайки спад в културата на работното място, сплотеността, комуникацията и обучението и наставничеството на служителите.

Освен това, според ново изследване на Envoy, 80% от шефовете съжаляват за първоначалните си планове за връщане в офиса, като отбелязват как са взели тези решения, без да знаят много за присъствието в офиса и използването на удобства. Рискът от загуба на най-добрите таланти държи някои компании нащрек относно приемането на по-строги мандати, а проучването на Envoy допълнително предполага липса на връзка между това, което лидерите и служителите чувстват относно политиките за връщане в офиса.

Да не говорим , задължителните политики за връщане на работа биха могли да изострят климатичната криза, което може да окаже влияние върху икономиката на САЩ в бъдеще.

Ерата на микроуправление приключи

Това отне Готово около пет месеца, за да си намеря нова работа. Той не искаше хибридна или лична позиция. С две деца у дома, гъвкавостта на дистанционната работа – съчетана без пътуване до работното място – беше благодат. Когато най-накрая получи новата си роля, чакането си струваше.

„Качеството на баланса между работа и личен живот е непобедимо. Наистина е непобедимо“, каза той.

В своя нова роля и фирма, Done каза, че има свободата да свърши работата си според собствените си условия. Все още има срещи и редовни тренировки и всички са ангажирани. Но няма микроуправление и никой не му казва да влезе в офиса, за да може работата му да бъде наблюдавана – или това, което Microsoft нарича параноя на производителността, при която лидерите не вярват, че служителите им наистина вършат нещата.

„След като съм работил от вкъщи в продължение на четири години, вече е станало нещо като втора природа, че трябва да поемете отговорността да правите нещата“, каза той. „Ако имате компания, която наистина възприема тези ценности, тя всъщност, мисля, повишава производителността – както и просто цялостното удовлетворение от заетостта – драстично.“

И дори когато пазарът на труда се охлади, и силата на смяната на работата на Голямата оставка избледнява малко, работниците все още знаят какво работи и какво не работи за тях - част от причината дебатът за отдалечената работа да стане толкова спорен. Както Done казва, „дните на микроуправление са доста зад гърба ни“. Пандемията показа, че има възможност за преосмисляне на начина, по който функционират бизнесите.

Фирмите, които постигат успех в дистанционната работа, са спестили пари от отказване от наема на офиси и карат служителите си да се чувстват по-щастливи по пътя.

„Не си постоянно микроуправляван“, каза той. „Все още сте на срещи, все още сте ангажирани, но не сте под палеца на някого — не се третират като дете.“

Напуснали ли сте поради дистанционна работа или обмисляте това ? Свържете се с тези репортери на [email protected] и [email protected].

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР