Милена Тодорова – световна вицешампионка по биатлон за жени до

...
Милена Тодорова – световна вицешампионка по биатлон за жени до
Коментари Харесай

Биатлонът излъчи спортист и треньор номер едно за месец януари

Милена Тодорова – международна вицешампионка по биатлон за дами до 23 година в самостоятелната дисциплинираност /12,5 км/ и бронзова медалистка в спринта /7,5 км/ и в преследването /10 км/ през днешния ден получи значката „ Златна България “ за състезател на месеца и ваучер от Пампорово-АД за първокласен уикенд. За триумфите си от шампионата в Швейцария надарената възпитаничка на троянската школа оглави анкетата на Пресклуб „ България “ за януари т.г. с цели 17 гласа от спортните редакции, следвана от трикратния притежател на Купа „ Странджа “ по бокс Даниел Асенов /3 гласа/. При дебюта си и на Световното състезание за мъже и дами в Италия девойката реализира впечатляващите 17-о и 18-о място.

Треньорът на Милена в националния тим Михаил Клечеров подвигна „ Златния трибагреник “ за треньор на януари, откакто завоюва 11 гласа от спортните редакции. Старши треньорът на волейболния отбор Марица Пд Иван Петков е втори с 6 гласа, откакто възпитаничките му записаха историческа победа против „ Динамо “ /Москва/ в груповата фаза на Шампионската лига. Старши треньорът на ВК Хебър Пз Атанас Петров и старши треньорът на националния тим по бокс Хоел Арате са надлежно с 2 гл. и с 1 глас.

Първият треньор на Милена Тодорова в родния й град и неин клубен треньор Цветан Цочев получи от Пресклуб „ България “ специфичен приз – сребърен сокол за геройство и темперамент при образованието и възпитанието на международната вицешампионка. Специалистът показа, че от дребна Милена е проявявала качества за огромния спорт – неизменност, дисциплинираност. „ Още преди няколко години ми даде обещание да стане шампионка и стана! Моята роля беше да стигне до републиканска шампионка, по-късно да продължи в националния тим “, сподели разчувствуван Цочев. „ За мен нейните резултати не бяха изненада. Още първата година тя сподели положителни резултати “, разяснява нейното показване през сезона Михаил Клечеров. Той добави, че има още много да се желае в стрелбата, да се отработят разнообразни детайли, тъй че и в бъдеще Милена да ни радва.

Днес Милена показа пред репортерите, че има упоритостта идващия сезон най-малко да повтори своите резултати. Следващият сезон ще бъде олимпийска подготовка, като резултатите ще се вземат сборно, акцентира ръководителят на БФ Биатлон, олимпийската ни шампионка от Нагано’98 Екатерина Дафовска. Тя се надява в средата на юни да бъде анулирана възбраната за влизане на чужденци у нас, защото са контрактувани условия за работа на двама съветски треньори, които ще поемат националния тим за мъже. Единият ще е старши треньор, другият – по пукотевица. „ При диалозите ми с тях задачата не са парите, а да се покажат резултати. Но би трябвало да сме сигурни, с цел да обявим имената им”, заключи Катя Дафовска. Всички състезатели ще бъдат дружно и няма да има на самостоятелна подготовка, добави олимпийската шампионка. Досега самостоятелно се приготвяше Красимир Анев с персоналния му треньор Георги Фъртунов.

Началото на подготовката за идващия сезон е била планувана за 20 май. Случвало се е биатлонистите да стартират и по-късно. През ноември е първият старт за Световната купа, само че още никой нищо не знае поради ковид, стана ясно още на конференцията. Жените могат да стартират тренировки по-рано, защото за разлика от мъжете, в треньорския щаб на техния тим няма да има разбърквания. Лагерите ще са на Банско, Белмекен, Боровец.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР