Милена Димитрова от Радомир е посветила живота си, за да

...
Милена Димитрова от Радомир е посветила живота си, за да
Коментари Харесай

Милена Димитрова: Иво се бори за живота си – ще му махнат 3 нови тумора

Милена Димитрова от Радомир е посветила живота си, с цел да обезпечи лекуване и пълностоен живот на своя 21-годишен наследник Иво Христов. От детска възраст младежът страда от рядкото заболяване неврофиброматоза вид 2, при което се образуват туморни формирания върху нервите на гръбначния мозък. Затова е претърпял десетки тежки интервенции.

Иво Христов е млад публицист, създател на романи, прочут у нас като българския Стивън Кинг.

Но премеждията със здравето на Иво не свършват. През януари 2023 година му следва още една интервенция – този път в Германия, която коства 59 000 евро. За Милена Димитрова и сина й това е непостижима сума. Затова още през декември стартираха благотворителна акция за набиране на средства.

Може да се вършат дарения по следните способи: SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777 (1 лева.); на дарителска банкова сметка в POSTBANK: BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов, на дарителска банкова сметка в банка ДСК: BG27STSA93000026650257 – Иво Ивов Христов и посредством Pay Pal: страницата ни – Иво Христов.

- Г-жо Димитрова, какво е болестта на сина ви и за какво се постанова интервенцията в Германия?

- Заболяването се появи през 2014 година, когато Иво беше на 12 години. Неврофиброматоза вид 2 e генетично заболяване, което подготвя насърчаване на доброкачествени тумори по гръбначните и периферните нерви.

Заради тези тумори през годините синът ми е претърпял 14 мозъчни интервенции, като през последните две-три години те станаха доста интензивни, с повече последици и всяка последваща беше все по-тежка. Така че в последните години Иво безусловно се бореше за живота си.

Предстои ни нова интервенция. Този път туморите са в дребния таз. И тази интервенция ще бъде доста комплицирана, тъй като би трябвало да се отстранят по едно и също време три тумора. Наистина, доброкачествени са, само че интервенцията ще бъде комплицирана. Насочихме се към профилираната клиника за коремна хирургия в немския град Бохум.

Преди към месец оттова дойде оферта за 59 000 евро. Трябва да постъпим в клиниката на 23 януари. Надявам се до тогава да успеем с набирането на средствата. Всички благоприятни условия за подаяние са разказани на фейсбук страницата ЖИВОТ ЗА ИВО.

Четете още в новия брой на в. “Доктор ”, който излиза на 9 януари.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР