Милен Цветков, който загина в жестока катастрофа навръх Великден, е

...
Милен Цветков, който загина в жестока катастрофа навръх Великден, е
Коментари Харесай

Милен Цветков оставил 6-цифрен ипотечен кредит на наследниците си

Милен Цветков, който почина в жестока злополука точно на Великден , е оставил на наследниците си голям ипотечен заем за към 120 000 лв., разбра HotArena.

Тв водещият го е изтеглил преди 12 години, а в последните месеци имал съществени компликации в обслужването му, научи „ Уикенд ” .

Новината, че неуместно починалият публицист, който бе погубен от мощния джип на 22-годишния дрогиран Кристиан Николов, оставя шестцифрен заем на двете си деца, разбуни духовете. Първородната му рожба Калина, която през днешния ден е на 24 година и живее с майка си Йорданка Начева в Нидерландия, е щерка на Милен от първия му брак. Години по-късно той отново откри любовта в лицето на някогашната масажистка Ивета Гоцова. През август 2012 година тя му роди наследник, който кръстиха Боян, само че двамата по този начин и не подписаха брак.

Загрижени фенове на Цветков умуваха върху разновидностите апартаментът да бъде продаден на търг, в случай че даренията, които другари, сътрудници и изцяло непознати хора събират за наследниците му, не са задоволителни. Това обаче не се постанова. Наследниците на Цветков няма да изплащат дълга на починалия водещ, защото ипотечният му заем в ОББ е имал застраховка „ Живот ”. Съгласно контракта със застрахователната компания, Милен бил застрахован  за сума, равна на остатъка от главницата по заема, а при положение на гибел застрахователят ще покрие остатъка по заема.

През 2008 година, когато имаше срив на имотния пазар, предприемчивият публицист сключил преференциална договорка. В разгара на рецесията с недвижими парцели и срутва на цените, Милен купил апартамент от 85 кв. м. на баровската улица „ Оборище ”. Две години преди този момент Цветков продал парцел в столичния квартал „ Красно село ”, дружно с доста свои родственици изтъргувал наследствена земя от 4 декара в Плевенско. Отделно имал земи в Троян, а в Бяла Слатина отдавал под аренда обработваема равнища. Сумата обаче не била задоволителна за покупката на тузарския апартамент до Борисовата градина и Цветков ипотекирал жилището в Общинска банка за към 300 000 лева

През август 2018 година предаването му „ Часът на Милен Цветков ” бе свалено от екран. Новината пристигнала за водещия като гръм от ясно небе. Месечната му вноска по заема била четирицифрена сума, която след уволнението си, без постоянна заплата всеки месец, нямало по какъв начин да си разреши. Освен за личните си разноски, Цветков мислел и за тези на двете си деца. Журналистът бил безрезервен родител. Той плащал за образованието на щерка си Калина в Нидерландия, а за дребния си наследник Боян превеждал прехрана, виждал се с него при всяка опция и се стараел нищо да не му липсва. „ Дъщеря ми е обезпечена в чужбина, ще оставя този апартамент на Боян ”, възнамерявал Цветков.

Дълго време останалият без приходи публицист се издържал от спестяванията си. Когато те привършили, при започване на 2018 година Милен изпаднал в невъзможност и преместил ипотечния си заем от Общинска банка в ОББ при по-изгодни условия. Миналата година безработният Милен се принудил да продаде къща и земя във Врачанско. Това в действителност била последната имотна договорка, която журналистът осъществил.

Цветков съумял да се закрепи за малко финансово около локалните избори предходната есен. Тогава той снимаше интернет предаване с претендента за кметския пост в София на „ Демократична България ” – арх. Борислав Игнатов, с който били другари. В началото на април 54-годишният Цветков стартира да води предаването „ Алтернативата ” дружно с Генка Шикерова по TV1. То бе обявено като предаване от „ самостоятелни и мислещи публицисти за самостоятелни и мислещи фенове ” с продуцент Люба Ризова. Уви, единствено месец откакто се завърна в телевизионния ефир след 2-годишно неявяване, колата на Милен бе пометена на червен светофар на бул. „ Черни връх ” от джип с дрогиран водач.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР