Милен Митев ще бъде избран за и.д. генерален директор на

...
Милен Митев ще бъде избран за и.д. генерален директор на
Коментари Харесай

Юристът Милен Митев поема временно БНР

Милен Митев ще бъде определен за и.д. общоприет шеф на Българското национално радио на съвещанието на Съвета за електронни медии през днешния ден. До това се стигна, откакто шефът на БНР в понеделник, а претекстовете му за нея са надълбоко персонални, както самичък споделя в писмо до чиновниците си.

" Митев е дълготраен чиновник на публичното радио. Той е доста добър правист, с прелестна известност, всички в радиото го познават и той познава хората в БНР. Бил е част от програмните групи, които работят по измененията на законите ", изясни избора му председателката на Съвет за електронни медии Бетина Жотева пред " ". В деня, в който Балтаков подаде оставката си, от Съвет за електронни медии бяха решили да поканят Силвия Великова и Петър Волгин за краткотраен началник на радиото. Но нито един от двамата не се съгласи.
 Жотева: За и. д. шеф на БНР първо ще поканя Великова и Волгин Жотева: За и. д. шеф на БНР първо ще поканя Великова и Волгин
Председателят на Съвет за електронни медии Бетина Жотева изрази страдание за подадената от генералния шеф на БНР Андон Балтаков оставка.  " Съжалява...

Милен Митев е роден на 4 март 1984 година. Завършва компетентност „ Право “ в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “. Започва работа в БНР през 2009 година като юрист. Притежава опит в региона на закрилата на авторски и сродни права, публичните поръчки, медийното, трудовото и административното право, ръководството на имущество и присъединяване в европейски планове и стратегии. От 2013 до 2019 година е член на Правния комитет на EBU – Европейския съюз за радио и телевизия. В интервала август 2018 година – юли 2019 година е шеф на Дирекция „ Правна и човешки запаси “ на БНР. От септември 2019 до март 2020 година работи в Българската телеграфна организация, първо, като основен юрист, а по-късно и като основен секретар. От 1 април 2020 година е шеф на Административна дирекция на БНР.

На съвещанието си през днешния ден Съвет за електронни медии ще одобри и оставката на Андон Балтаков. В рамките на идващите 3 месеца Съветът ще организира конкурс за избор на нов общоприет шеф на публичното радио. Така до 4 ноември БНР ще има нов началник.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР