Милен Любенов: Слави Трифонов опитва да се закачи за президента,

...
Милен Любенов: Слави Трифонов опитва да се закачи за президента,
Коментари Харесай

Милен Любенов: Трифонов се пришива за президента, за да минимализира щетите

Милен Любенов: Слави Трифонов пробва да се закачи за президента, с цел да минимализира вредите, които си нанесе.

" Демокрацията, с изключение на избори, е правила и процедури, които Слави Трифонов и партията му нарушиха. Топката е полето на Народното събрание, защото има декрет, който е обнародван в Държавен вестник. Довечера Пламен Николов и Има Такъв Народ може да решат да се гласоподава кандидатурата му. Ако това не се случи, могат да нападат процедурата в Конституционния съд ". Това съобщи политологът доцент Милен Любенов пред бТВ.

" Има и други антисистемни партии в Европа, само че те са такива до изборите и по-късно работят по разпоредбите на системата. Когато обаче не работи разпоредбите, ще бъде изхвърлена. Движение " Пет звезди " няма нищо общо с Има Такъв Народ. То взе участие в пето държавно управление и си сменя водачите.

При Слави Трифонов виждаме радикално друго нещо. Движението в Италия се преценява с хората, които са дали своят вот за него. На някаква част от гласоподавателите несъмнено държанието на Има Такъв Народ се харесва, само че не мисля, че ще усили гласоподавателите си.

Затова и Слави Трифонов се пробва да се закачи за него, с цел да минимализира вреди, които направи. Не мисля, че може да се осъществя трети мандат поради разграничителните линии, които се сложиха без поддръжката на ГЕРБ или на Има Такъв Народ ", сподели още Любенов.

Бел.ред.
2.5 млн. българи желаеха през 2016 година мажоритарни избори в два тура за Народно събрание, само че политиците отхвърлят да го изпълнят. Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР