Милен Дудев пред Sportal.bg: Ще дам всичко от себе си,

...
Милен Дудев пред Sportal.bg: Ще дам всичко от себе си,
Коментари Харесай

Георги Герганов пред Sportal.bg: Всички сме нахъсани да спечелим промоция за Дивизия А

 Милен Дудев пред Sportal.bg: Ще дам всичко от себе си, с цел да оправдая доверието на Георги Младенов Милен Дудев пред Sportal.bg: Ще дам всичко от себе си, с цел да оправдая доверието на Георги Младенов
“Подготовката върви добре. Атмосферата в тима е неповторима - както на игрището, по този начин и отвън него. За пръв път имам удоволствието да бъда под управлението на Георги Младенов. Той е треньор, от който мога да науча доста за детайлите на играта ”, съобщи Герганов за подготвителния лагер във Вършец и работата си под легендата на българския баскетбол.

Тази вечер отборът на България слага начало на контролите си преди Европейското. Герганов и компания гостуват на Румъния през днешния ден от 18:00 часа в Крайова. Утре двата отбора още веднъж ще се изправят един против различен, а по-късно са планувани инспекции и със Северна Македония и Грузия.

“Отборът ни в действителност има доста капацитет. Все още чакаме Емил Стоилов и Константин Костадинов да се причислят към нас. Всички сме надъхани да спечелим промоция за Дивизия, ”А ”, само че не би трябвало да се обременяваме с тази концепция. Растежът на тима през годините е забележим и имам вяра, че можем да достигнем до по този начин мечтаната промоция ”, показа гардът на клубния Ямбол.
 Дамян Минков пред Sportal.bg: Имаме капацитет, само че не би трябвало да тръгваме с огромната кошница Дамян Минков пред Sportal.bg: Имаме капацитет, само че не би трябвало да тръгваме с огромната кошница
“Имаме известни наблюдения над тимовете. Със сигурност Латвия е най-изявеното име в групата ни, само че на подобен конгрес нямаме право да подценяваме никого ”, сподели Герганов по отношение на противниците на България в група “C ”.

18-годишният плеймейкър е един от най-изявените млади гении в родния баскетбол. Юношата на Ямбол натрупа страховит опит през миналия сезон в мъжката групировка на родния си отбор, взимайки присъединяване в 26 мача от постоянния сезон и записвайки междинни индикатори от 5.3 точки и 2.5 асистенции за по към 20 минути на дуел. Освен това Герганов бе част и от юношеския тим, с който завоюва купата от републиканското състезание. На финала гардът осъществя 33 точки в коша на БУБА, с цел да изведе ямболии към трофея.

“Със сигурност израснах през миналия сезон, само че постоянно има какво да се желае. Смятам, че насъбраният опит в мъжкия баскетбол несъмнено би ми оказал помощ на идното Европейско състезание. Както във всеки естествен тим, имаше възходи и падения, само че като че ли компликациите ни сплотиха и ни направиха едно цяло. Смятам, че самостоятелно беше добра година за всички ”, съобщи плеймейкърът за сезон 2021/22.

“Всички почитатели могат да чакат от нас да играем екипен баскетбол и цялостно себераздаване ” , приключи Георги Герганов.

Снимки: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР