Миланският театър "Ла Скала" изисква руският диригент Валери Гергиев да

...
Миланският театър "Ла Скала" изисква руският диригент Валери Гергиев да
Коментари Харесай

`Ла Скала` заплаши руски диригент с уволнение, ако не се дистанцира от действията на Путин

Миланският спектакъл "Ла Скала " изисква съветският диригент Валери Гергиев да призове за спокойно разрешаване на обстановката към Украйна — в противоположен случай заплашва да го в профил от сцената. Той дирижира осъществяването на операта "Дама пика ", която по проект би трябвало да се играе от 5 до 13 март.

Призивът е бил изпратен до диригента от управлението на театъра, което включва кмета на Милано Джузепе Сала, оповестява италианската организация АНСА, представена от "Сега ".

"В "Ла Скала " слагаме "Дама пика " под диригентството на Валерий Гергиев - човек, който не крие близостта си с съветския президент Владимир Путин, и имаме вяра, че той би трябвало ясно да дефинира позицията си и да се опълчи на нахлуването [в Украйна]. В противоположен случай ще би трябвало да прекратим съдействието си ", цитира АНСА думите на Сала.

Художественият началник и общоприет шеф на Мариинския спектакъл Валерий Гергиев е постоянен гост-диригент в "Ла Скала " от доста години. Наскоро осъществяванията му с Мариинския оркестър бяха отсрочени, поради заразяването му с ковид. В сряда вечерта би трябвало да се върне на диригентския пулт в Милано с "Дама пика ".

Гергиев е доста известен и измежду българските меломани и е гостувал неведнъж у нас.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР