Милано, Рим и Барселона. Това са трите най-предпочитани дестинации за

...
Милано, Рим и Барселона. Това са трите най-предпочитани дестинации за
Коментари Харесай

Милано, Рим и Барселона: Къде и как обичат да пътуват българите през пролетта

Милано, Рим и Барселона. Това са трите най-предпочитани дестинации за почивки измежду българите, сочат данни на туристическата организация Vola.bg.

Пролетта публично настъпи, а с нея стартират и всеобщите резервации за почивки, като Милано, Рим и Барселона са топ 3 най-предпочитаните дестинации за градска отмора за българските туристи.

Българите избират да пътуват до топли дестинации из Европа с настъпването на пролетта

Както постоянно, Италия е дестинацията, към която се насочат най-вече хора. Тя заема първо място в класацията на Vola.bg, вероятно поради удобния с климат и старинни градове. И освен – цените на полетите към Италия са един от най-ниските. Близо 25% от резервираните полети за тази пролет от България са към Италия.

След това се подреждат Испания с над 10% резервирани полети до Барселона и Мадрид. На трето мястопък застава Англия. Малко над 6% от туристите този сезон ще пътуват до Лондон.

Колко костват полетите до най-популярните европейски дестинации тази пролет?

Най-изгодната дестинация през пролетните месеци е Копенхаген на цена от 29 Евро на човек. 30 евро пък ще ни коства пътешестване до Бари и Брюксел.

Българските туристи могат да се насладят на дестинации като Базел, Женева, Милано, Пафос, Будапеща и Лондон. Полетите до там са под 40 Евро. За към 50 евро пък те могат да посетят Виена, Малта, Катания, Стокхолм, Венеция и Неапол.

Как българите плануват своите почивки?

Българите не са фенове на свръх спонтанните пътувания. Те избират да вършат предварителна резервация напред във времето. Над 80% от туристите са резервирали полетите си най-малко 31 дни преди заминаването си.

Очаквано 88% от българите пътуват от София, 9% закупуват полети от други страни, съвсем 2% пък избират да пътуват от Варна. Според данните, споделени от платформата, междинната цена на пасажер за полет тази пролет е 156 Eвро. Най-евтиният месец е март със междинна цена 136 Eвро на човек.

Най-изгодният билет, закупен за този интервал е по маршрута София – Будапеща на цена 39 Евро на човек

Очаквано трендовете при планирането на пътувания сочат, че цените на полетите стартират внезапно да се повишават с наближаването на летния сезон, съразмерно на търсенето. Експертите поучават туристите да възнамеряват летните си пътувания авансово и да резервират полети овреме, защото цените на самолетните билети ще се усилят доста през летния сезон.

Източник: Флагман 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР