Милан завърши своя мач номер 3000 в Серия А с

...
Милан завърши своя мач номер 3000 в Серия А с
Коментари Харесай

Милан надигна глава с победа над Торино в юбилеен мач

Милан приключи своя мач номер 3000 в Серия " А " с сложен домашен триумф с 1:0 над Торино в първия дуел от 22-рия кръг на италианския хайлайф. Оливие Жиру означи единственото попадение в 62-рата минута. Така „ росонерите “ си отмъстиха на този съперник за двете загуби от по-рано през сезона с 1:2 в шампионата и с 0:1 за Купата на Италия. Освен това те прекъснаха отрицателната си серия от седем мача във всички шампионати без победа.

След като опитът му с 3-5-2 при загубата от Интер с 0:1 не сполучи, този път Стефано Пиоли заложи на 3-4-3. Също по този начин той направи четири промени в своя състав. В отбрана единствената оригиналност бе появяването на Малик Тиау за сметка на Матео Габия. В халфовата линия отсъстваха капитанът Давиде Калабрия и Жуниор Месиас, само че титуляр бе Алексис Салемакерс. Това даде опция на Браим Диас да нападна по десния фланг, а на левия бе ситуиран Рафаел Леао, който започва като запаса в предходните два мача. В центъра на нападението още веднъж бе Жиру, а възобновеният Златан Ибрахимович остана на пейката. Гостите бяха подредени в 3-4-2-1 с Антонио Санабрия на върха на офанзивата, а зад него действаха Никола Влашич и Алексей Миранчук.

Преди началото на мача имаше минута безмълвие поради хилядите жертви в Турция и Сирия след мощните трусове отпреди няколко дни. Първият шут беше дело на Тео Ернандес, само че капитанът на домакините в този мач не откри задачата. В десетата минута Миранчук опитва удар, който мина над вратата. В 18-ата минута Санабрия също стреля, само че ударът му се оказа неакуратен. В 30-ата минута Ернандес насочи нов разочароващ изстрел. В 37-ата Симон Кяер позволи неточност и разреши Санабрия да му отнеме топката, само че Чиприан Татарушану спря нападателя. Четири минути по-късно Салемакерс опита воле, което не се оказа успешно.

В 54-тата минута Жиру изведе Леао в наказателното поле, само че Ваня Милинкович-Савич излезе и отрази удара му. Вилфрид Синго незабавно отговори с отдалечен шут, който беше избавен от Татарушану. В 57-ата минута Жиру стреля, като в началото вратарят не съумя да се оправи с удара, само че въпреки всичко съумя да спре топката преди да е предходна голлинията. Последва изстрел от отдалеченост на Санабрия, който съумя да си завоюва единствено корнер. В 60-ата минута резервата Мергим Войвода опита удар по земя, който мина настрана от вратата. Две минути по-късно Ернандес центрира и Жиру с глава даде задатък на " росонерите ". В 77-ата минута точно Ернандес можеше да се разпише при рискова контраофанзива на отбора, само че ударът му не приключи в очертанията на вратата. Това беше и последното голово състояние в дуела.

С този триумф Милан се настани на третата позиция в класирането с актив от 41 точки, а Торино остана на седмото място с 30 извоювани пункта.

МИЛАН - ТОРИНО 1:

1:0 Жиру (62`)

Милан: Татарушану, Калюлю, Кяер, Тиау, Салемакерс, Крунич, Тонали, Ернандес, Диас, Жиру, Леао

Торино: Милинкович-Савич, Джиджи, Шуурс, Буонджорно, Синго, Адопо, Гинейтис, Родригес, Миранчук, Влашич, Санабрия

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР