Милан завърши 1:1 при домакинството си на Удинезе в първия

...
Милан завърши 1:1 при домакинството си на Удинезе в първия
Коментари Харесай

"Милан" с втора поредна грешка в преследване на титлата


" Милан " приключи 1:1 при семейството си на " Удинезе " в първия дуел от 27-я кръг на Серия " А ". По-малко от седмица, откакто не завоюва като посетител на последния в класирането " Салернитана ", водачът се провали против шестнайстия в таблицата, и то пред над 40 хиляди тифози по трибуните на стадион " Сан Сиро ". " Росонерите " защитаваха минимална преднина доникъде на второто полувреме, само че позволиха равнене, след което не демонстрираха задоволително темперамент и религия, с цел да се поздравят с триумф. Грешката още веднъж слага под подозрение способноста на " Милан ", игрова и психическа, да завоюва шампионата.
Снимка: Reuters

Двубоят стартира с пет минути забавяне - в 19:50, вместо в 19:45 ч., като апел за прекратяване на военните дейности в Украйна. Това ще се случи и на всички останали дуели от кръга.

Тимът на Стефано Пиоли поведе в 29-ата минута с гол на Рафаел Леао. Португалецът вкара осмия си гол в калчото за сезона, откакто получи положително подаване от Сандро Тонали и завоюва съревнованието за позиция с централния бранител на противника Родриго Бекао. Леао се разписа в трети от последните четири дуела на клубния си отбор, а също по този начин се трансформира във втория футболист в историята на " Милан ", осъществил турнирен гол във всеки от седемте дни на седмицата, след Андрий Шевченко.

Още при започване на второто полувреме " червено-черните " разрешиха на " Удинезе " да усъвършенства играта си и след няколко неуверени намеси в отбрана, в 66-ата минута гостите стигнаха до изравнителен гол. Разбъркване в наказателното поле след странично мятане докара до акробатично подаване на Роберто Перейра, а друга запаса Дестъни Удоджи едвам докосна топката на сантиметри пред голлинията. При попадението останаха подозрения за игра с ръка на атакуващия полузащитник, само че явна такава въпреки всичко не бе открита от ВАР.
Снимка: Reuters

До края " Милан " освен, че не сътвори положителни голови положения, само че даже разреши няколко отлични контраатаки на противника си, а Майк Менян избави удар на Жерар Деулофеу в добавеното време. След последния сигнал за завършек на дуела " росонерите " насочиха гнева си към рефера Матео Маркети, потвърждавайки че той е трябвало да назначи повече от петте минути добавено време, откакто преди този момент футболистите на " Удинезе " използваха всяка опция да забавят темпото на игра. Всъщност, Маркети позволи най-сериозната си неточност през първото полувреме, когато вместо авантаж при обещаваща контраофанзива на " Милан ", отсъди нарушаване против състезател на домакините.
Снимка: Reuters

За първи път от декември 2020 година " Милан " не завоюва два следващи мача против тимове, заемащи място в последната петица на таблицата. " Росонерите " и ''зебрите " поделиха точка в трети следващ дуел посред им, като за последно през сезон 2010/11 и двата им мача от шампионата бяха завършвали при равенства. " Удинезе " може и да остава с едвам една победа при посещение на " дявола " в последните 15 сезона, само че също по този начин е изгубил единствено два пъти в последните пет срещи от тази серия.

" Милан " резервира първото си място в класирането с 57 точки, само че " Интер " (54 т.) може да измести градския си противник, в случай че завоюва гостуването на " Дженоа " в петък вечер. Идния вторник двата гранда са противници в първи полуфинален дуел за Купата на Италия. " Удинезе " се изкачи на 15-о място с 26 точки, само че продължава да бъде единствено на четири точки пред първия отбор в зоната на изпадащите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР