Милан спечели с минималното 1:0 първия четвъртфинал срещу Наполи в

...
Милан спечели с минималното 1:0 първия четвъртфинал срещу Наполи в
Коментари Харесай

Милан отново развенча мита за страховития Наполи

Милан завоюва с минималното 1:0 първия четвъртфинал против Наполи в Шампионската лига. Безкрайният опит в конкуренцията несъмнено оказа помощ на " росонерите ", които във втори следващ мач развенчаха мита за непобедимите неаполитанци. В воин за домакините се трансформира Исмаел Бенасер с гола си в 40-ата минута, който ще даде задоволително убеденост за хората на Стефано Пиоли преди ответния конфликт на стадион " Диего Марадона ".

Миланистите можеха да се поздравят и с по-изразителен триумф, само че един път гредата удари Симон Кяер. Наполи беше без головия си терминатор Виктор Осимен, което даде отрицателен резултат. Срещата не можа да доиграе Замбо Ангиса, който си създаде два бързи жълти картона.
 Реал (Мадрид) - Челси 2:0 в четвъртфинал от Шампионската лига
Реал (Мадрид) стори предстоящото против Челси и направи огромна крачка към полуфиналите

Бензема и Асенсио подариха " кралете " с отличен задатък преди реванша на " Стамфорд Бридж "

В началните минути гостите от Наполи пробваха да покажат, че това 0:4 преди няколко седмици е било плод на случайността. " Партенопеите " пропиляха златна опция за след единствено секунди футбол на " Сан Сиро ". Хвича Кварацхелия имаше отличния късмет да накаже " росонерите ", само че завършващия му удар срещна тялото на противников бранител.
 Снимка 614265
Източник:

В 12-ата минута Пьотр Жиелински реши да опитва шанса си с прекрасен шут от далечна отдалеченост, който провокира отличната интервенция на Менян.

Обичайната заплаха от Милан пък се споделяше Рафаел Леао. Португалската звезда подсети за фантастичния си дрибъл и с лекост задмина няколко играчи на южняците. Минаващият му изстрел обаче не откри мечтаната цел.

За кеф на своите правилни тифози, Милан поведе с настъпването на 40-ата минута. Брахим Диас даде нужния подтик на светкавична контра, при която " росонерите " имаха отявлено числено предимство. След няколко щастливи рикошета, кълбото стигна до Исмаел Бенасер, който с компактен изстрел не остави шансове на Мерет за 1:0.
 Снимка 614263
Източник:

В самия завършек на тази част селекцията на Пиоли можеше и да удвои своята преднина. Симон Кяер се ориентира най-добре при центриране от корнер, само че насочването му с глава разтресе напречната греда.

Веднага след паузата, Елмас стреля с глава, само че Менян мазета топката в корнер. При последвалото му осъществяване Ди Лоренцо за трети път в мача нанесе удар с глава, само че го направи в обсега на вратаря, който улови топката.

Малко по-късно капитанът на гостите опитва нов изстрел, който беше блокиран от Кяер. В 71-вата минута Жиру опита задна ножица, която се оказа доста несполучлива. Междувременно, Замбо Ангиса си изкара два бързи жълти картона за нарушавания против Тео Ернандес и по този начин беше изпъден от игра в 74-тата минута.
 Снимка 614262
Източник:

В 87-ата минута Ди Лоренцо още веднъж се потвърди като най-опасния състезател на " партенопеите " в дуела, като насочи подъл шут, който обаче беше отразен от Менян. Секунди по-късно резервата Матиас Оливера стреля с глава, само че топката профуча малко над вратата. Последва отдалечен удар на Леао, който приключи в обятията на Мерет.

Реваншът сред двата отбора е плануван за 18 април. До него за тимовете следва по едно турнирно тестване в Калчото. Милан гостува на Болоня, до момента в който Наполи приема на собствен терен Верона.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР