Милан спечели първото действие на изцяло италианския четвъртфинал в Шампионската

...
Милан спечели първото действие на изцяло италианския четвъртфинал в Шампионската
Коментари Харесай

Милан пак победи Наполи

Милан завоюва първото деяние на напълно италианския четвъртфинал в Шампионската лига, откакто се наложи над водача в локалната лига Наполи с 1:0. Единствения гол вкара Исмаел Бенасер пет минути преди последния съдийски сигнал на първата част.

Милан имаше чудесната опция да се потвърди за повторно над Наполи, откакто при започване на месеца го унищожи с 4:0 като посетител в Серия А. И в този момент Стефано Пиоли реши да заложи на същите титуляри, които реализираха безапелационната победа. Ситуацията за Наполи в реванша се усложнява, откакто двама от значимите им играчи - Замбо Ангиса и Ким Мин-Жае ще липсват поради санкции, предава Спортал.

Явно решени да търсят реванш, футболистите на Лучано Спалети започнаха мача по-силно и можеха да вземат преднина още в 1-ата минута. Бързият грузинец Хвича Кварацхелия издебна неточност в позиционирането и стреля, само че капитанът Давиде Калабрия съумя да спре топката. Последваха удари Марио Руи и Пьотър Жилински, които обаче избавени от вратаря Майк Манян.

Домакините сътвориха първата си прилична опция за гол в 25-ата минута, само че ударът на Рафаел Леао излезе в навън. Пет минути преди края на първото полувреме след контраофанзива топката попадна на лявото крило на Исмаел Бенасер, който се отскубна и стреля мощно в мрежата, преодолявайки Алекс Мерет на вратата. Брахим Диас се освобожди в средата на терена от Лоботка и Марио Руи и се стрелна бързо напред. Подаде на Рафаел Леао отдясно, чийто диагонал откри Бенасер, който мина и един шпагат на бранител.

В началото на второто полувреме Кварацхелия още веднъж потвърди високата си класа и от сложна позиция подаде на Елиф Елмас, който обаче от чиста позиция прати топката в навън.

Четвърт час преди края на срещата  Замбо Ангиса инкасира два бързи жълти картона и трябваше да напусне терена. Още един значим състезател обаче ще липсва на треньора Лучано Спалети и това е бранителят Ким Мин-Жае, който натрупа жълти картони и ще бъде осъден. Въпреки че останаха с 10 души, неаполитанците можеха да изравнят в последните три минути. Манян на първо време отби удар на Ди Лоренцо, а шут на Оливейра облиза гредата от външната страна две минути по-късно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР