Милан си върна първото място в Серия А, побеждавайки Беневенто

...
Милан си върна първото място в Серия А, побеждавайки Беневенто
Коментари Харесай

Милан продължи победния си ход и през 2021

Милан си върна първото място в Серия А, побеждавайки Беневенто с 2:0 като посетител в мач от 15-ия кръг на Калчото. Въпреки че играха от 33-ата минута с човек по-малко, възпитаниците на Стефано Пиоли демонстрираха задоволително грамотна тактическа игра, с цел да измъкнат трите точки. Попаденията за „ росонерите “ бяха дело на Франк Кесие и Рафаел Леао. Момчетата на Филипо Индзаги имат доста защо да съжаляват, тъй като след час игра пропуснаха и дузпа.

Полузащитникът на седемкратния европейски клубен първенец - Хакан Чалханоглу, записа дуел №150 с екипа на „ дявола “. Той се регистрира с греда и жълт картон в срещата с „ вещиците “.

С този триумф лидерът в Италия събра 37 пункта, на един пред втория Интер. Беневенто от своя страна е десети с 18 точки.

В 13-ата минута Туя не съумя да овладее добре една върната топка и влезе в краката на Анте Ребич, а реферът уточни бялата точка. Франк Кесие се нагърби с отговорността и не сгреши – 0:1 след високо осъществяване в десния ъгъл на врататa.

В 20-ата минута Роберто Инсиние пое пред наказателното поле и стреля с левия крайник, само че удари лявата греда.

13 минути по-късно Тонали бе изпъден, откакто подвигна високо крайници си против Йонита.

В началото на втората част Милан провежда чудесна контраофанзива, при която Рафаел Леао изпревари излезлия настрана вратар на домакините, който се опита да пресече паса на Ребич към португалеца, само че закъсня и нападателят трансферира стража по страховит метод, покачвайки резултата на 0:2.

В 60-ата минута „ вещиците “ получиха углавен удар. Крунич фаулира Капрари в тил и арбитърът уточни 11-те метра. Потърпевшият състезател се ускори, само че не откри задачата, пращайки топката настрана от дясната греда.

8 минути по-късно Федерико Барба засече центриране от десния фланг с тил към вратата, само че осъществяването му бе неопределено.

В 72-ата минута отдалечен изстрел на Чалханоглу срещна дясната греда.

В 84-ата минута Леао пусна прелестен пас към Кесие от дясното крило към центъра на пеналтерията, само че шутът на втория срещна десния непряк дирек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР