Милан се наложи с 1:0 срещу Наполи в дербито от

...
Милан се наложи с 1:0 срещу Наполи в дербито от
Коментари Харесай

Милан подчини шампиона

Милан се наложи с 1:0 против Наполи в дербито от 24-ия кръг на Серия А. Единственото попадение в дуела осъществя Тео Ернандес още през първото полувреме. По този метод „ росонерите “ удариха доста съществено по упоритостите на неаполитанци за класиране в топ 4 и присъединяване в Шампионска лига през идващия сезон.

Първата заплаха в мача бе пред вратата на Майк Менян в 10-ата минута. Хвича Кварацхелия проби сред двама играчи на Милан и подаде към Джовани Симеоне, който стреля, само че топката срещна левия непряк дирек на вратата на „ росонерите “.

Милан поведе с 1:0 в 25-ата минута, когато Рафаел Леао със страховит пас изведе Тео Ернандес зад тила на защитата на гостите, а той по-късно прати топката във вратата на Пиерлуиджи Голини.

Три минути по-късно Рафаел Леао стреля от границата на наказателното поле на Наполи, като топката летеше към горния ляв ъгъл на вратата, само че Голини се регистрира с положително избавяне.

Давиде Калабрия получи травма в 37-ата минута и бе заменен от Алесандро Флоренци.

Алесандро Флоренци стреля от границата на наказателното поле на Наполи в 48-ата минута, Голини не бе безапелационен, само че съумя да избави.

Футболистите на Наполи имаха искания за дузпа в 57-ата минута, откакто състезател на Милан игра с ръка в наказателното поле, само че съдията сподели, че няма да отсъди такава.

Матео Политано се опита да откри задачата в 60-ата минута, само че топката мина настрана от десния непряк дирек на вратата на Менян.

Муса пусна доста добър пас към Рафаел Леао в 70-ата минута, а той стреля от границата на наказателното поле на Наполи, само че топката мина на сантиметри настрана от левия непряк дирек на вратата на Голини.

Франк Ангиса стреля от границата на наказателното поле на Милан в 83-ата минута, само че настрана от десния непряк дирек на вратата на Менян.

Наполи пропусна страхотна опция да изравни резултата в 89-ата минута, само че след удара на Йеспер Линдстрьом топката се спря в страничния дирек.

Футболист на Милан игра с ръка в наказателното поле на „ росонерите “, а съдията Даниеле Довери даде знак играта да продължи. ВАР по-късно привика реферът да преразгледа обстановката, след което той остана на своето в началото решение и със знак сподели, че няма дузпа.

След тази победа Милан е трети в класирането с 52 точки, а Наполи е девети с 35 точки. Неаполитанците са към този момент на седем точки от четвъртия в класирането Аталанта.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР