Милан се издъни в четвърти пореден мач в Серия А.

...
Милан се издъни в четвърти пореден мач в Серия А.
Коментари Харесай

Милан се издъни с Дженоа и Гълъбинов, Монтела е на дръвника

Милан се издъни в четвърти следващ мач в Серия А. "Росонерите ", които стартираха сезона с шампионски упоритости, не съумяха да победят средняка Дженоа и мачът на "Сан Сиро " приключи при нулево тъждество.

За гостите от Генуа като титуляр стартира българският национал Андрей Гълъбинов, който беше заменен в 52-та минута от някогашния състезател на "червено-черните " Джанлука Лападула.

Леонардо Бонучи беше изпъден след единствено 25 минути игра и в последна сметка голове не паднаха, а това значи, че е прекомерно евентуално треньорът на домакините Винченцо Монтела да бъде уволнен в околните часове.

Той имаше ултиматум да изведе отбора до наложителна победа, като това беше последният му късмет. Но откакто не съумя в тази задача, нищо чудно да се подхващат незабавни ограничения и да бъде уволнен, тъй като предстоят тежки мачове идната седмица. През уикенда е дербито с Ювентус.

Мачът стартира с напън на Милан, като още в 6-та минута Фабио Борини можеше да открие, само че ударът му от близка отдалеченост беше отразен от вратаря Матиа Перин. Последваха още няколко шанса за домакините, само че гол по този начин и не падна.

За да се стигне до 25-та минута, когато "росонерите " останаха с човек по-малко. Тогава при едно центриране от директен свободен удар в наказателното поле на Дженоа Леонардо Бонучи заби лакът в лицето на неприятелски бранител и беше изпъден с пряк червен картон.

Това промени обстановката на терена и Дженоа потегли по-смело напред. И тъкмо преди почивката "грифоните " имаха най-хубавото си състояние. Тогава Лука Ригони стреля с глава от близка отдалеченост след необикновено центриране, само че Джанлуиджи Донарума мазета с съвършена изява.

В 52-та минута Гълъбинов беше заменен от Джанлука Лападула, а малко по-късно Дженоа имаше нов късмет да поведе. В 56-та минута Андреа Бертолачи стреля от границата на наказателното поле и топката мина на сантиметри настрана от вратата.

До края на мача двата отбора се вкопчиха в борба и нямаше чак толкоз забавни обстановки. Четвърт час преди края Сусо изпусна една от редките благоприятни условия за Милан и прати топката настрана от вратата, с което забавните обстановки в този мач се изчерпаха.

Така след този процес "росонерите " събраха единствено 13 точки и са към този момент в долната половина на таблицата - 11-и. Дженоа пък е с 6 точки на 16-та позиция, само че е с еднакъв актив с последния под чертата Верона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР