Милан съкруши Динамо (Загреб) с 4:0 като гост и излезе

...
Милан съкруши Динамо (Загреб) с 4:0 като гост и излезе
Коментари Харесай

Милан прегази Динамо в Загреб и е близо до голямата цел

Милан съкруши Динамо (Загреб) с 4:0 като посетител и излезе на второ място в група " Е " на Шампионската лига кръг преди последните мачове от тази фаза. " Росонерите " не оставиха подозрение в по-високата си класа и доста усилиха възможностите си да се класират за осминафиналите. В последния кръг те ще одобряват Република България Залцбург и даже тъждество ще им свърши работа, с цел да финишират пред австрийския отбор.

Резултата на " Максимир " откри Матео Габия с глава в 39-ата минута, а при започване на втората част Рафаел Леао удвои. Попадение на Оливие Жиру от дузпа умъртви интригата, преди бранителят на Динамо Роберт Любичич да си вкара автогол от дузпа в 69-ата минута. Хърватите са последни в групата, само че към момента могат да се надяват да завършат трети, в случай че победят Челси на " Стамфорд Бридж ".

Преди този мач противниците бяха на последните две места в групата, което ги задължаваше да преследват само успеха. Милан завоюва против хърватския отличник на " Джузепе Меаца " с 3:1, а в исторически проект имаше и още два триумфа против " модрите " в квалификациите на шампионата през 2000 година. Над 21 000 почитатели поддържаха любимците си на " Максимир ". 

През уикенда Динамо измъкна 1:1 като посетител на Хайдук (Сплит) в огромното дерби на хърватския футбол. Допълнително самочувствие на отбора даваше фактът, че той нямаше нито едно проваляне на личен терен във всички шампионати през календарната година. Старши треньорът Анте Чачич не предложи изненади в титулярния състав. Той избра системата 3-5-2, като по фланговете действаха Садег Мохарами и Роберт Любичич, а в предни позиции започнаха Бруно Петкович и Мислав Оршич.

Милан дойде в Загреб след лесна победа над Монца (4:1) в Серия " А ". Стефано Пиоли още веднъж не можеше да разчита на редица съществени фигури, само че тимът нееднократно сподели, че умее да се оправя и когато не е в най-благоприятен състав. Чиприан Татарушану застана под рамката, в отсъствието на санкции Фикайо Томори двойка централни бранители бяха Симон Кяер и Матео Габия, а пред тях се разположиха Сандро Тонали и Исмаел Бенасер. Оливие Жиру водеше офанзивата, подпомаган от Рафаел Леао, Шарле Де Кетеларе и Анте Ребич.

Милан стартира нападателно и с висока преса, която затрудни домакините. Ребич действаше повече като втори нападател, в сравнение с като крило. Хърватите се стараеха да са компактни, само че на моменти оставяха свободни пространства за фланговите футболисти на " росонерите ". В 18-ата минута Иванушец насочи удар, който не затрудни Татарушану. В средата на полувремето Динамо изравни играта и получи още по-мощна поддръжка от последователите си.

В 27-ата минута изстрел на Ребич беше блокиран, а малко по-късно Тонали шутира неопределено. Милан последователно още веднъж подвигна темпото и за домакините стана комплицирано да се пазят, без да позволяват неточности. В 39-ата минута Сандро Тонали центрира от статично състояние, топката прескочи бранителите в синьо и стигна до Габия, който беше добре пласиран на далечната греда и с глава откри резултата. Юношата на " росонерите " се разписа за първи път в Шампионската лига.

В началото на второто полувреме Милан небрежно реши всичко в своя изгода. В 49-ата минута Леао потегли от центъра и потърси композиция с Жиру, само че двамата не се схванаха. Португалецът обаче остана с топката в крайници, а двама бранители на Динамо не направиха нищо, с цел да му попречат и Леао не сбърка. При този резултат Пиоли извади Де Кетеларе и пусна вместо него Раде Крунич с концепцията да внесе повече сигурност в играта на отбора.

Анте Чачич направи тройна промяна и в игра за Динамо се появиха Дарио Шпикич, Йосип Дърмич и Мартин Батурина. Секунди по-късно левият халф-бек на хърватите Любичич задържа в наказателното поле Тонали и Милан получи дузпа. Жиру беше праволинеен от бялата точка и отхвърли домакините от всевъзможни хрумвания за  положителен резултат.

Ситуацията за Динамо се вложи още повече в 69-ата минута, а виновник се оказа още веднъж направилият мощно първо полувреме Роберт Любичич. Рафа Леао напредна отляво и центрира към Жиру, който се размина с топката, само че тя рикошира в Любичич и влезе във вратата. Веднага след автогола Стефано Пиоли извади Леао, Бенасер и Тео Ернандес, с цел да им даде отмора.

До края срещата се доиграваше. Домакините внимаваха, с цел да не позволен още по-тежка загуба, а Милан чакаше последния съдийски сигнал. " Росонерите " имаха още няколко положителни офанзиви, само че не ги приключиха по най-хубавия метод. Следващият дуел на отбора е посещение на Торино в Серия " А ", а по-късно идва ред на решаващото домакинство на Република България Залцбург в Шампионската лига, когато и тъждество ще е задоволително на италианския гранд, с цел да се класира на осминафиналите.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР