Милан победи Верона 2:0 в мач от 26-ия кръг на

...
Милан победи Верона 2:0 в мач от 26-ия кръг на
Коментари Харесай

Милан показа класата си срещу Верона

Милан победи Верона 2:0 в мач от 26-ия кръг на Серия А на стадион " Антонио Бентегоди ". " Росонерите " откриха резултата след красиво осъществяване на директен свободен удар от Раде Крунич в 28-ата минута, а при започване на второто полувреме Диого Далот (50) удвои преднината на гостите, което се оказа задоволително за триумфа на гостите.

Милан завоюва значима победа преди 1/8-финалния мач от Лига Европа против Манчестър Юнайтед през идната седмица. " Росонерите " събраха актив от 56 точки и остават на втората позиция в Серия А, до момента в който Верона е 8-и с 38.

" Росонерите " стартираха нападателно срещата и в първите минути на дуела имаха няколко отлични благоприятни условия да открият резултата. В 15-ата минута Рафаел Леао стреля с глава, само че топката прелетя над вратата.

В 28-ата минута гостите откриха резултата. Раде Крунич означи хубав гол, откакто се разписа от директен свободен удар в горния ляв ъгъл.

Милан продължи да работи нападателно и в 32-ата минута Рафаел Леао стреля, само че около десния непряк дирек.

В началото на второто полувреме гостите съумяха да удвоят преднината си. Алексис Салемакерс изведе Диого Далот в наказателното поле, след което бранителят с компактен изстрел осъществя в горния десен ъгъл.

" Росонерите " продължиха да работят със самочувствие и съумяха да задържат притежанието на топката. От своя страна домакините играеха на ръба на грубостта и постоянно играта бе накъсвана след осъществяването на нарушавания.

В 75-ата минута Верона имаше добра опция да стигне до попадение, само че изстрелът на Адриен Тамазе мина над вратата.

Домакините притиснаха Милан в заключителните минути на дуела, само че отбраната пред Джанлуиджи Донарума се оправи с заплахите. От своя страна " росонерите " действаха на контраофанзива. При една от тях в 88-ата минута Раде Крунич стреля от отдалеченост, само че право в ръцете на Марко Силвестри. Това бе и последната по-интересна заплаха в мача.

В останалите две срещи от Серия А, почнали в 16:00 часа българско време, Кротоне победи Торино с 4:2 на личния си стадион, а Фиорентина и Парма сътвориха същинско голово шоу, завършвайки наедно 3:3 във Флоренция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР