Милан нямаше проблеми със СПАЛ и победи с класическото 3:0

...
Милан нямаше проблеми със СПАЛ и победи с класическото 3:0
Коментари Харесай

Милан с лекота на 1/4-финалите за Купата на Италия

Милан нямаше проблеми със СПАЛ и победи с класическото 3:0 в мач от 1/8-финалната фаза на Купата на Италия. „ Росонерите “ осъществиха две попадения през първото полувреме посредством Кжищоф Пьонтек и Саму Кастейехо. През втората част Тео Ернандес с хубав удар оформи крайният резултат на „ Сан Сиро “.

Треньорът на „ росонерите “ Стефано Пиоли не можеше да разчита на титулярния си вратар Джанлуиджи Донарума и под рамката застана брат му Антонио. Сред 11-те за домакините не бе и шведския нападател Златан Ибрахимович, който получи отмора за сметка на поляка Кжищоф Пьонтек. Дебют за „ росонерите “ направи и датския национал Симон Кяер, който си партнираше в сърцето на защитата с капитана Алесио Романьоли.

Милан започва интензивно първото полувреме, вдъхновен от успеха в последния кръг на Серия А против Каляри с 2:0. В първите минути те упражниха преса, само че това не водеше до ранни рискове пред вратата на СПАЛ.

В 19-ата минута „ росонерите “ откриха резултата. След многоходова офанзива, Сусо пусна хубав пас зад тила на отбраната към Кжищоф Пьонтек. Полякът напредна и останал самичък против Бериша осъществя в долния ляв ъгъл.

Постепенно темпото на игра се поуспокои и домакините издебнаха точни миг в 44-ата минута. Джакомо Бонавентура открадна топката в средата на терена. Кълбото се озова в Пьонтек, който напредна с него и подаде към Саму Кастейехо вдясно. Испанецът настройки топката на левия си крайник и с хубав удар в горния десен ъгъл удвои преднината на Милан – 2:0.

Милан бързо можеше да направи резултатът типичен при започване на втората част, само че този път Пьонтек стреля в ръцете на Бериша. В 52-ата минута изстрел на поляка бе блокиран уверено от Ненад Томович.

Постепенно играта се поуспокои и „ росонерите “ не притискаха противника си.

Все отново в 67-ата минута Милан направи преднината си солидна. Левият бранител Тео Ернандес проби отляво и навлезе в центъра. Испанецът настройки топката на комфортния си ляв крайник и с компактен удар осъществя красиво в долния ляв ъгъл на Бериша.

В заключителните минути на дуела Сусо от близко не съумя да засече във вратата на гостите.

Три минути преди края на мача СПАЛ получи дузпа за игра с ръка на Лукас Пакета в наказателното поле. След консултация с видео асистентите, основният арбитър Давиде Герсини анулира решението си и 11-метров углавен удар в интерес на гостите нямаше.

Това беше последният забавен епизод в мача и Милан безпроблемно се класира за четвъртфиналната фаза на шампионата за Купата на Италия.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР