Милан изтръгна изключително трудна победа с 1:0 като гост на

...
Милан изтръгна изключително трудна победа с 1:0 като гост на
Коментари Харесай

Луд, луд мач в Рим! Милан победи драматично 8 от Лацио

Милан изтръгна извънредно сложна победа с 1:0 като посетител на Лацио в среща от 27-ия кръг на италианската Серия А. " Росонерите " пречупиха своя съперник едвам в 88-ата минута на дуела, с цел да се върнат на победния път. Домакините приключиха мача с 8 души, откакто получиха общо 3 червени картона.

В воин за гранда от Милано се трансформира златната запаса Ноа Окафор, който осъществя скъпоценното попадение. Лацио заигра с човек по-малко от 57-ата минута, когато червен картон получи Лука Пелегрини. В 4-ата минута на добавеното реферът Марко Ди Бело изгони и Адам Марушич, а малко преди последния съдийски сигнал аления цвят видя и Матео Гюндози.
 Снимка 655789
Източник:

Топката посети още един път мрежата на Иван Проведел, само че автогол на Марио Гила бе анулиран от ВАР поради извънредно тънка засада на Рафаел Леао.

Като цяло дуелът на стадио " Олимпико " протичаше много равностойно. Численото предимство обаче в последна сметка натежа и гостите си потеглиха с трите точки от Рим.

Така Милан остава на третото място с актив от 56 точки. Лацио е на деветата позиция с 40 пункта.

Домакините пропиляха сериозна голова опция. При центриране от корнер Фелипе Андерсон с глава отклони топката към Весино, чийто удар обаче мина на сантиметри от далечната греда. Три минути по-късно Кастейянос стреля от огромна отдалеченост, с което прати топката в обятията на Майк Менян.
 Снимка 655791
Източник:

В 12-ата минута домакините желаеха дузпа точно за нарушаване на вратаря против Кастейянос след шпагат, с който французинът съумя да избие топката. Не последва обаче интервенция нито от ВАР, нито от основния арбитър. Четири минути по-късно Жиру стреля с глава, само че го направи неопределено. Последва дълъг интервал без задоволително огромни голови положения. В 39-ата минута Луис Алберто опита отдалечен шут по земя, който беше уловен от Менян. Точно преди почивката Пулишич насочи първия прецизен удар за " росонерите ", само че Иван Проведел го мазета в корнер. При последвалото му осъществяване Жиру стреля с глава, само че не откри задачата.

След антракта с пропуски блеснаха Леао и Жиру. Междувременно, Пелегрини си изкара два бързи жълти картона и беше изпъден от игра в 57-ата минута след нарушаване против Пулишич край тъчлинията.

Секунди по-късно Менян улови удар с глава на резервата Имобиле. В 65-ата минута Проведел се оправи с шут на Жиру, а Дзакани незабавно отговори с изстрел, който мина настрана от вратата. В 74-тата минута Проведел избави и рисково воле на Лофтъс-Чийк.
 Снимка 655790
Източник:

При ответната офанзива на римляните Имобиле не съумя да се разпише с удар от близко. Последва ново нахлуване на техния противник, при което Марио Гила си означи автогол след кръстосан пас на Леао, само че попадението беше анулирано от ВАР поради тънка засада на португалеца.

В 82-рата минута влезлият от пейката Тижани Райндерс се регистрира с пропуск. В 88-ата минута Проведел отрази шут на Окафор, а Гила блокира добавката на Жиру, само че въпреки всичко топката се върна при швейцарския национал, чийто втори изстрел се оказа неспасяем за вратаря за победното попадение в мача. В добавеното време Имобиле и резервата Данило Каталди не съумяха да отбележат изравнителен гол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР