Милан и Рома играят при резултат 2:1 в мач от

...
Милан и Рома играят при резултат 2:1 в мач от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Милан - Рома 2:1, Ибанес намали

Милан и Рома играят при резултат 2:1 в мач от 17-ия кръг на Серия А.

В първите минути отсъстваха чистите положения, като Милан се опитваше да откри надзор върху топката, само че се получиха и няколко здрави единоборства, като Зеки Челик и Браян Кристанте бяха официално предизвестени. Играта на " росонерите " се движи основно по крилата, като най-активният футболист несъмнено е Рафаел Леао, който основава огромни проблеми на левия фланг.

Първото по-сериозно състояние пристигна в 29-а минута, когато Тео Ернандес откри Брахим Диас на границата на наказателното поле, а последният насочи мощен удар, само че право в Руи Патрисио, който не рискува и мазета в корнер. От последвалия ъглов удар, Сандро Тонали центрира прелестно към Пиер Калулу, който се пребори във въздуха и въпреки вратарят на Рома да опита да избие топката, тя влетя в мрежата му - 1:0. В 34-та минута Пауло Дибала навлезе в противниковото наказателно поле и мина през няколко индивида, само че не съумя да насочи удар и топката излезе в навън.

В 42-та минута Никола Залевски си освободи пространство и опита мощен удар с отдалеченост, само че топката мина около лявата греда на Татарушану. Това бе всичко за първата част и двата тима се отдръпнаха при минимален задатък за Милан.

Първият удар за втората част пристигна при контраофанзива на Милан, при която Рафаел Леао получи отляво и напредна с топка в крайници, а след това навлезе в наказателното поле, правейки финтове, само че завършващият му удар не бе добър и излезе в навън. В 52-та минута Тео Ернадес нанесе мощен шут, от границата на пеналтерията, само че Руи Патрисио избави и отклони топката настрана. Секунди по-късно десният бранител Калабрия центрира за Оливие Жиру, който пребори Манчини във въздуха и насочи изстрел с глава, само че право в стража на Рома, който нямаше проблеми да улови.

" Вълците " пробваха да натиснат своя противник и да пренесат играта в противниковото половина, само че Милан успяваше да се оправи и отблъскваше заплахите, идващи най-много от Тами Ейбрахам. В 77-та минута появилият се като запаса Томазо Побега получи подаване след прекрасен пробив от Рафаел Леао, а Побега съумя с прекрасен удар с левия крайник да приключи във вратата зад Руи Патрисио - 2:0 за Милан.

В 87-та минута въпреки всичко " вълците " се разписаха. След центриране от корнер Рожер Ибанес се извиси високо във въздуха и засече топката с глава, като не остави късмет та Татарушану, намалявайки резултата - 2:1.

Стартови сформира:

Милан : 1. Чиприан Татарушану, 19. Тео Ернандес, 23. Фикайо Томори, 20. Пиер Калулу, 2. Давиде Калабрия, 8. Сандро Тонали, 4. Исмаел Бенасер, 17. Рафаел Леао, 56. Алексис Салемакерс, 10. Брахим Диас, 9. Оливие Жиру

Треньор : Стефано Пиоли

Team news for
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР