Милан е изключително активен на трансферния пазар това лято. В

...
Милан е изключително активен на трансферния пазар това лято. В
Коментари Харесай

Новата стратегия за възраждането на Милан

Милан е извънредно деен на трансферния пазар това лято. В съпоставяне с минали години обаче впечатлява тактиката и не на последно място един от прехвърлянията на " росонерите ". Това не е звезната покупка на Леонардо Бонучи от Ювентус, а тази на Андреа Конти от Аталанта.

Десет години изминаха, откогато Милан завоюва за трети и към този момент финален път трофея в Шампионската лига от основаването й. От тогава за италианският гранд нещата вървят надолу. Титлата в Серия „ А “ от сезон 2010/11 бе единствено едно изключение от общата картина. Изпадането на отбора от Северна Италия от лидерските позиции в шампионата, където „ росонерите “ трябваше да дават могъществото единствено на огромния съперник Ювентус, обаче не би трябвало да води до това да се погребват фантазиите за възраждането на великия Милан.

През последните години ръководителите на „ росонерите “ се опитваха да бъдат в крайник с трендовете през лятото и даже да ги дефинират. Почти всяко лято бе назначаван нов треньор, който трябваше да прави смяната и обрата в представянето. На трансферния пазар клубните босове търсеха разнообразни тактики. Понякога трябваше да бъдат пестени средства, от време на време се пазаруваше с огромен обсег. Рядко обаче можеше да се разпознае един по-голям проект, който да дефинира всички интензивности.

През това лято нещата са разнообразни. Милан не пести, Милан пазари доста. Андреа Конти излезе 15 милиона евро на „ росонерите ”, а парите постъпиха в касата на Аталанта. За първи път отдавна новите попълнения на отбора наподобяват изцяло смислени. Трансферите не са поради имената, а съгласно потребностите на отбора. Всичко това е обвързвано с новия проект на Милан и новите ръководители на клуба.

Миналият сезон тимът финишира едвам на шесто място в Серия „ А “, което през последните години непроменяемо водеше до освобождението на треньора. Винченцо Монтела обаче може да продължи и да построи един нов тим. След раздялата с дългогодишния притежател Силвио Берлускони и идването на Ли Юнхун и китайските вложители има към този момент ново спортно управление. То би трябвало реши по какъв начин да влага в отбора за идващите три години обещаните от клубните босове 350 милиона евро.

Андреа Конти е един знак на новата посока, по която поема клуба. 23-годишният футболист без никакво подозрение е доста надарен. За последно той взе участие с националния отбор на Италия до 21 години на европейското състезание по футбол в Полша това лято. С изявите си в Аталанта през предишния сезон той притегли вниманието на огромните клубове, а Минал беше подготвен да заплати даже 25 милиона евро. Като десен бранител Конти ще затвори голяма дупка в състава на „ росонерите “, които в последните години страдат от липса на положителни външни бранители.

Слабостите не убягнаха и на новите ръководители на Милан като Масимо Мирабели. Затова за левия фланг на защитата бе притеглен швейцарският национал Рикардо Родригес от Волфсбург, а за десния – Конти. Проблемът бе забелязан и решението бе открито. „ За мен това е една фантазия, която става действителност “, показа Андреа Конти след прехвърлянето си пред клубния уебсайт.

Трансфери, които пасват на новия профил на клуба, са единствено едно изобретение в Милан. Другото е, че времената, в които опитни звезди трябваше да вземат решение проблемите с мотивацията на „ росонерите “, към този момент минаха. С Конти в Милан идва един състезател, за който най-хубавите години не са отминали, а предстоят и той има голям капацитет за развиване. През предишния сезон той блестеше по десния фланг на първо място в нападателен проект, вкарвайки 8 гола и подавайки за още 5 попадения. Това е в действителност необикновено положително достижение за външен бранител.

В отбранителен проект Конти също бе много потребен на отбора си, впечатлявайки с положително позициониране и добра игра. „ Мисля, че би трябвало да заемем най-малко едно от местата за Шампионска лига. Клубът заслужава това поради своята история “, оптимистично надъхан е той за новия сезон при новия си шеф.

„ Старият Милан “ би трябвало да бъде заместен от „ новия Милан “. Сега би трябвало единствено тимът да претвори проекта на клуба сполучливо и на терена.

По материал на Даниел БУЗЕ, Goal.com
Превод от немски: Георги Красимиров Георгиев/БЛИЦ СПОРТ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР