Мил посетител, със снежнобели коси и на преклонна възраст бе

...
Мил посетител, със снежнобели коси и на преклонна възраст бе
Коментари Харесай

Пуснаха майката на Наим да го види

Мил клиент, със снежнобели коси и на напреднала възраст бе позволен по изключение от строгия екип на клиника „ Мемориал” в Истанбул в най-охраняваната стая на интензивното поделение , пишат турските медии.

В нея, след чернодробна трансплантация лежи индивидът, който единствен в света е съумял да вдигне три пъти личното си тегло – щангист №1 за всички времена Наим Сюлейманоглу. На шестия ден след траялата 8 часа животоспасяваща интервенция до леглото на сина си най-сетне застава 80-годишната Хатидже Сюлейманоглу.

„ Не знам какво очаквате да ви кажа. Знаете, че Наим е тук. Лекарите ми споделят, че положението му се усъвършенства, само че аз виждам, че той към момента е доста зле. Господ ще му помогне да се изправи на крака”, споделя дамата, която напуща дружно с цялото си семейство българското село Птичар в разгара на Възродителния развой и се заселва в Истанбул. И до през днешния ден тя продължава да живее в метаполиса, а най-честият й клиент в дома й, останал запустял и празен след кончината на мъжа й преди няколко година е точно Наим.

Г олемият въпрос, който вълнува турските медии е мистерията с индивида, станал донор на легендата, само че избрал самоличността му да бъде непокътната в загадка. „ Аз не знам кой е донорът. Синовете ми крият и от мен. Това знаят единствено Наим и брат му Мухарем. Но това не е и толкоз значимо. Жестът е важен”, споделя Хатидже Сюлейманоглу, която изрично отхвърля да бъде снимана и записвана от публицистите на излизане от болничното заведение в истанбулския квартал Аташехир.

В същото време, съвсем непрекъснато на етажа на интензивното поделение стои братът на трикратния олимпийски и седемкратен международен първенец по повдигане на тежести Мухарем. Облякъл спортно горнище и с неспокойна походка, той контактува при всеки комфортен случай с професор Камил Ялчин Полат, който оперира Джобния Херкулес.

Мухарем Сюлайманоглу , който също бе вид за донор, бе уловен от камерите да изпраща дружно с доктор Полат до изхода на клиника " Мемориал " Реджеп Таип Ердоган. При засилени ограничения за сигурност, президентът на Турция посети Наим в неделя вечер, а по време на визитата му болничното заведение бе затворена за час.

Вижте видео от визитата на Реджеп Таип Ердоган в болничното заведение:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР