Микровълновата фурна определено е полезен уред.Но има такива храни, които

...
Микровълновата фурна определено е полезен уред.Но има такива храни, които
Коментари Харесай

Всички Го Правим, Но Е Пагубно! В Никакъв Случай Не Слагайте Тези Храни В Микровълновата! Изсмуква

Микровълновата фурна несъмнено е потребен апарат.Но има такива храни, които в никакъв случай не би трябвало да претопляме в нея.

Целина е потребна съставна част за всички супи. Но един път попаднала в микровълновата потребните й субстанции се трансформират в токсични и канцерогенни.

Подобно нещо се случва и с яйцата. След загряването те стават токсични. Едва ли някой ще претопля пържени или варени яйца. Но въпреки всичко ви съветваме в никакъв случай да не го вършиме.

В здравословното хранене постоянно се включва спанак. Заради скъпите витамини и минерали в наличието му. Но след нагряване той също губи своята полза. Предпочитайте го в смути или сандвич, с цел да извлечете по-голям резултат.

Гъбите по принцип са трудносмилаема храна. При претопляне казуса се задълбочава. Протеиновото им наличие се променя. Което може да провокира болки в стомаха и отичане.

Ако желаете да претоплите гъби по-добре изберете елементарна фурна. Като температурата не би трябвало да е повече от 170 градуса.

Картофите са идната храна, което се озовава в черния лист. Претоплените картофи губят преди всичко усета си. Ако пък престоят завити в алуминиево фолио могат да провокират натравяне. По добре ги консумирайте незабавно след печене или пържене.

Пилето също не търпи претопляне в микровълнова фурна. Протеина му се трансформира и може да провокира храносмилателни проблеми.

Цвеклото би трябвало да се употребява сурово на салата.

Ориза също не търпи претопляне. В него се съдържат спори на бактерии. Които мога да оцелеят даже след сготвяне. Оставен да стои на стайна температура може да провокира натравяне. Защото бектериите ще се размножат. Ако го претоплите няма да си решите казуса. Затова го консумирайте незабавно или го съхранявайте единствено в ледник, предават от blitz.bg.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР