Микропукнатината, открита в космическия кораб Съюз МС-09, е на стената

...
Микропукнатината, открита в космическия кораб Съюз МС-09, е на стената
Коментари Харесай

Разбра се къде микрометеоритът е ударил и напукал МКС - в най-интимното място

Микропукнатината, открита в галактическия транспортен съд " Съюз МС-09 ", е на стената зад намиращият се в битовия отсек хигиеничен възел. Това разкриват международните медии, цитирайки източник от ракето - галактическия отрасъл.

Космическите кораби " Съюз " са с три отсека - уред за приземяване, машино - агрегатен отсек с мотор и слънчеви акумулатори, както и с други системи за поддръжка и третият - битов отсек.

Той е дълъг 3,4 м, с диаметър 2,25 м, както и размер 5 кубически метра.

Во время трансляции Центр ръководства полетами рассказал космонавтам, по какъв начин залатать обнаруженную на МКС микротрещину, которая стала причиной разгерметизации.
Как сообщает РИА " Новости ", диктор ЦУП во время трансляции объяснил, что действовать належащо без спешки и аккуратно.
Согласно указания, космонавтам надо будет нанести специальный клей вокруг отверстия, след това чего сверху наклеить заплатку.
О проделанной работе из попросили доложить и. о. гендиректора РКК " Энергия " Сергею Романову.
Ранее стало известно, что на корабле " Союз Министерски съвет ", пристыкованном к станции, произошла утечка воздуха и проваляне давления из-за микротрещины.



Отсекът е екипиран със стиковъчен възел и система за доближаване, посредством която се прави кацането и прекосяването на космонавтите на Международната галактическа станция. Вътре се разполагат другите товари, както и редица системи за застраховане на бита като тоалетните.

От Центъра за ръководство на полетите към този момент са се свързали в директна транслация с космонавтите и са им обяснили по какъв начин могат да залепят микропукнатината, която стана причина и за разхерметизацията.
От Центъра настояват, че би трябвало да се работи без бързане и доста деликатно.

Съгласно инструкциите, космонавтите би трябвало да нанесат особено лепило върху пукнатината, след което да залепят от горната страна специфична кръпка.
По-рано стана известно, че на кораба " Съюз Министерски съвет " се е стигнало до приключване на въздуха по време на стиковането със станцията.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР